ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okullar ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor

Okullar ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 18.49
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 18.49
24 Kasım Öğretmenler Günü değişik toplantı ve etkinliklerle kutlanıyor. Öğret menler Günü dolayısıyla bugün öğrenciler öğretmenlerine hediyeler alırken, Eğitim-Sen de fakir öğrencilerle sokak çocukla rina kırtasiye yardımında bulunacak.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik "12 Eylülcüler tarafından örgütleri kapatılan, hak ve özgürlükleri elinden alman, işten atılan, sürgüne gönderilen, mağdur edilen öğretmenlere "Deli Gömleği" giydirilmiştir. 24 Kasım’ı reddediyoruz. Öğretmenler olarak 12 Eylül’ü, her türlü otoriter, baskıcı, antidemokratik, yönetim anlayışını nasıl reddediyorsak, 24 Kasım’ı öyle reddediyoruz” dedi.

Öğretmenlerin özlük ve sosyal haklarını kullanma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını, sürgünlerin, keyfi atamaların, norm kadro uygulamasının öğretmenleri mağdur ettiğini, eğitimde niteliğin düşürüldüğünü ve eğitimin kamusal özelliğinin yok sayılmaya çalışıldığını ifade eden Bozgeyik “Okullar eğitim kurumlan değil, ticarethane gibi görülmekte ve eğitim adım adım paralı hale getirilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

Öğretmenlerin aldığı maaşın çok düşük olduğunu hatırlatan Bozgeyik, “Geçen yıl 433 dolar maaş alan bir öğretmenin maaşı, bu yıl 283 dolara kadar indirilmiştir. Ülkemizdeki öğretmen maaşları diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında ortada kapanması zor bir uçurum olduğu görülecektir” diyerek öğretmen açığının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Özellikle edebiyat, İngilizce, rehberlik, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği branşlarında açık olduğunu, her yıl ataması yapılan öğretmen sayısının, ancak emekli olan öğretmenleri dengelediğini, böylelikle açığın devam ettiğini ifade eden Bozgeyik, “Öğretmenlerin lojman, servis, sosyal donatı alanlarına duyduğu ihtiyaç devam etmektedir. Bu sorunun giderilmesi genel bütçeden eğitime ayrılan payın çoğaltılması ve yatırım yapılmasıyla olabilecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *