ANASAYFA arrow right Dünya

"Okullar, özel ihtiyaçları olan çocuklar için de var"

"Okullar, özel ihtiyaçları olan çocuklar için de var"
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
İngiltere’de okuldan alınan çocuk sayısı iki katına çıktı
İngiltere’de okuldan alınan çocuk sayısı iki katına çıktı
İngiltere Çocuk Komisyonu Üyesi Anne Longfield, "Birçok ebeveyn çocuklarına evde daha yüksek kaliteli bir eğitim vermek için bilinçli bir seçim yapıyor. Ama pek çok başka aile de belirli nedenlerle evde eğitime geçmek durumunda kalıyor" diyor.
İngiltere'de okuldan alınan ve evde eğitim görmeye başlayan çocukların sayısı son beş yılda iki katına çıktı. İngiltere Çocuk Komisyonu, çocukların okuldan alınmasına karşı önlem çağrısında bulundu.
İngiltere'de yaklaşık 60 bin çocuğun evde eğitim gördüğü tahmin ediliyor. Evde eğitim gören çocuklar için bir kayıt sistemi olmadığı için 2013'ten beri iki katına çıktığı tahmin edilen okuldan alınma oranı tam olarak bilinmiyor.
11 bölgeden elde edilen yerel verilere göre okuldan alınan ve ailelerinin denetiminde evde eğitilmeye başlayan çocukların sayısında 2016-2017'den 2017-2018 dönemine yüzde 48 artış oldu. Bazı bölgelerde ise evde eğitim gören çocukların sayısında beş yılda yüzde 350 artış saptandı.
İngiltere Çocuk Komisyonu Üyesi Anne Longfield evde eğitim gören çocukların yerel otoriteler tarafından kayda alınması ve çocukların okullarda kalması için önlemler alınması çağrısında bulundu. Longfield bazı okulların çocukların ihtiyaçlarını karşılayamadığı için ebeveynleri yasadışı olarak çocuklarını okuldan almaya ikna ettiğini iddia etti.
Longfield, okulların yüzde 10'unun bu artışa sebep olduğunu söyledi:
"Rakamlar hızla artıyor ve kimse okullarından ayrılan çocukların akademik olarak ne durumda olduğunu, hatta güvende olup olmadıklarını bilmiyor. Pek çoğu okullarından alınıyor. Aynı zamanda okulların küçük bir kısmı evde eğitimdeki artıştan sorumlu.
"Bu çocukların nasıl olduğunu, nerede olduğunu, güvende olup olmadıklarını ve hayatta başarılı olmaları için yeterli bir eğitim alıp almadıklarını öğrenmemiz gerekli. Hükümet hemen evde eğitilen çocuklar için zorunlu bir kayıt sistemi getirmeli.
"Birçok ebeveyn çocuklarına evde daha yüksek kaliteli bir eğitim vermek için bilinçli bir seçim yapıyor. Ama pek çok başka aile de belirli nedenlerle evde eğitime geçmek durumunda kalıyor. Bu çocukların pek çoğu hassas bir konumda, özel eğitim ihtiyaçları var ve tek tip okul sisteminden yararlanamıyorlar. Okullar özel ihtiyaçları olanlar ve akademik açıdan sorunlar yaşayanlar dahil tüm çocuklar için olmalı." (EÖ/AÖ) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *