ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Okullar için yardım toplayan ekipler güçlüklerle karşılaşıyor

Okullar için yardım toplayan ekipler güçlüklerle karşılaşıyor
YAYINLAMA: 16 Mart 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 16 Mart 2021 / 13.27
Bir vatandaş ekibin yolunu kesip yardım verirken, bazı vatandaşlar biz sadakamızı verdik diye geri çeviriyor 

Sigorta arkasında, Vali Konağı Mahallesi’nde ve Ünaldı semtinde yaptırılmakta olan ilkokullar için kurulmuş bulunan dernekler tarafından yardım toplanırken güçlüklerle karşılaşılıyor. Vatandaşlardan bazıları yetki belgesi istiyor, bazıları Maliye Bakanlığı’nın makbuzu olmadan para toplanamayacağını söyleyerek ekiplere ders veriyor. Bazıları da yöneticilerimizle yakın ilişkisi bulunduğunu ifade ederek kendilerine götürüp bizzat vereceğini söylemek suretiyle baştan savarken, bazıları da biz sadakamızı camiye verdik, geç kaldınız diyorlar.

Yardım ekiplerinin uğradığı vatandaşlar: “Okulları, Konukoğlu, Yusuf Karayılan ile Mustafa Şahin yaptırıyormuş. Sizler hangi okul için para topluyorsunuz” diyorlar. Bu yüzden de para toplama işi zorlaşıyor. Gerçekte ise kimsenin okul yaptırdığı yok rahmetli Bahattin Kayalı’nın çocukları dışında. Sigorta Hastanesi arkasında yaptırılmakta olan Okul Yaptırma Derneği üyeleri tarafından toplanan yardımlar şunlar:

Sarıtaş 100 bin lira, masraftan düşülmesi, vergin indiriminden yararlanması halinde yardım devam edecek. Sahan Elektrik bin lira (Ekibin yolunu çevirerek yardım yaptı.) Gençlik Pazarı 20 bin lira, Yeni Karamürsel 10 bin lira, Doğan Büyükbeşe ve Lalezar beşer bin lira, Ergun Yetkin 2 bin lira, Kemal Gülenler 2 bin, Cevdet Uğurel 2 bin, Muharrem Bazoğlu bin, Dekor avize Kamber Kurt 2 bin, Tevfik Söylemez bin, Nizam ettin Karslıgil 500 lira ve Şeker Mehmet 500 lira yardım yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *