ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Okula gitmeye korkuyoruz”

“Okula gitmeye korkuyoruz”
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2020 / 21.00
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2020 / 21.00

Gaziantep Üniversitesi’ndeki gerginlik sürerken, çoğu öğrencinin olaylardan bu yana okula gelmediği, bazılarının memleketine gittiği ifade edildi. Önceki gün meydana gelen olayların ardından gözaltına alınanların ise bugün Cumhuriyet Savcılığıma çıkarılacağı öğrenildi. Rektör İ. Hüseyin Filiz’in, bu olayları fırsat bilerek sol görüşlü öğrenciler hakkında disiplin cezası uygulanmasını istediği bildirildi. Kendilerine ülkücü diyen bir grup öğrencinin oruç tutmayanlara saldırısı üzerine çıkan kavgadan sonra gözaltına alınan 30 öğrencinin bugün adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Öğrenciler, “Gözaltına alınanların çoğunluğu ülkücüler tarafından saldırıya uğrayan arkadaşlarımız. Gözüne darbe alan arkadaşımızı olay akşamı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tomografi cihazı arızalı olduğu için Konukoğlu Tıp Merkezi’ne gönderdiler. Oraya gittiğimizde emniyet görevlileri MHP İl Başkanı Süleyman Uçan’ın yanındaydı. Çok şaşırdık” diye konuştular.

Kavga olayından bir gün sonra sınavdan çıkan iki öğrencinin daha tartaklandığı, ayrıca rektörlüğün olaya karışan öğrencilerin isimlerini giriş kapısına bildirdiği ve okula geldikleri anda polise haber verileceği öğrenildi.

Üniversitenin bazı bölümlerinde ülkücü öğrencilerin cep telefonlarının sürekli açık olduğu ve bir olay sırasında birbirlerine haber vererek dersi terk ettikleri, bu duruma öğretim üyelerinin çoğunun göz yumduğu ifade edildi.      

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *