ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Okul yaptıranlar gelecek nesiller içinde taht kuracaktır” 

“Okul yaptıranlar gelecek nesiller içinde taht kuracaktır” 
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 21.05
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 21.05
Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam şehrimizde

Bu yıl yapılan okulların yüzde 35’ini yurttaşlar yaptırdı. Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam “Kendi okulunu kendin yap” kampanyası ile bu yıl yapılan okullardan yüzde 35’inin yurttaşlar tarafından yaptırıldığını söyledi.

Gaziantep’te bakanlığa bağlı kuruluşlarda denetlemeler yapan Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam, 12 Eylül'den sonra ülkeye huzur ve güven ortamının geldiğini gören yurttaşların kentsel ve kırsal alanlarda okul yaptırma yarışına geçtiklerini söyledi.

Kendi okulunu kendin yap kampanyasıyla, okuma yarışı daha da hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Sağlam, kampanyaya katılan yurttaşlar tarafından verilen her kuruş ve her tuğlanın Türkiye'nin kaderine telkin olacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Sağlam, daha sonra okulların sayısı arttıkça, Atatürk ilkeleri yerleştikçe yurtta birlik ve beraberlik kurulacaktır dedi.

Okul aile birliği ve öğrenci koruma derneklerimin daha etkin hale getirtilmesi için çalışmalar yapıldığını da anlatan Hasan Sağlam, okul yaptıranların gelecek nesillerin içinde taht kuracağını belirtti ve okul yaptırmak isteyip de herhangi bir yerde bürokratik engellerle karşılaşacakların kendilerine bizzat başvurmalarını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *