ANASAYFA arrow right Güncel

"Okul öncesi din eğitim verilmesi erken bir dönem"

"Okul öncesi din eğitim verilmesi erken bir dönem"
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 18.01
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 18.01
20.Eğitim Şurası'nda okul öncesi eğitimdeki çocuklara din eğitimi verilmesi kararını değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Okul öncesi eğitimde dini konular, soyut işlemler bağlamında değerlendirildiği için dini eğitim vermek için erken bir dönem" dedi.
  1. Milli Eğitim Şurası, tavsiye kararları almak için yedi yıl aradan sonra 1-3 Aralık tarihlerinde toplandı.

Şura'dan "Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır" kararı çıktı.

"Tavsiye olsa da uygulayacaklar"

Eğitim-Bir-Sen'in önerisi olan "okul öncesinde din eğitimi" kararını değerlendiren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Nejla Kurul, "kararın tavsiye niteliğinde olsa dahi uygulacağını" söyledi:

"Kamuoyunda örtük gündem olarak değerlendirilen okul öncesine din dersinin eklenmesi Şura’da kabul edildi. Tavsiye niteliğinde olduğunu biliyoruz ama Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikalar Kurulu kararı uygulamaya geçirecektir."

NOT: Şura'da alınan kararlar bağlayıcı değil, tavsiye niteliğinde. Fakat 8 yıllık kesintisiz eğitim, 4+4+4 eğitim sistemi ve din derslerinin artırılması "Şûra kararları" referans gösterilerek uygulamaya geçirildi.

"Eğitim hakkını engeller"

"Okul öncesinin din eğitimi için erken bir dönem olduğunu" vurgulayan Kurul, şunları söyledi: "Okul öncesi eğitimde dini konular, soyut işlemler bağlamında değerlendirildiği için dini eğitim vermek için erken bir dönem.

Böylesi bir eğitim çocuklara yarar getirmez, onların eğitim hakkını engeller, eğitim hakkını ihlal eder. Tavsiye kararı olarak çıksa bile Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamak için elinden geleni yapacaktır. Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak kamusal bilimsel laik eğitim için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *