ANASAYFA arrow right Teknoloji

Okul ihtiyaçları arasında teknoloji alışverişi 4,5 milyar TL olacak

Okul ihtiyaçları arasında teknoloji alışverişi 4,5 milyar TL olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.34
Eğitim perakendecisi NT’nin Teknoloji Kategori Müdürü Yavuz Özcan, okula
Eğitim perakendecisi NT’nin Teknoloji Kategori Müdürü Yavuz Özcan, okula dönüş alışveriş listesinde teknolojik ürünlerin her geçen yıl daha fazla yer aldığını belirtirken, “Bu yıl okul ihtiyaçları kapsamında yapılacak teknoloji alışverişinin 4,5 milyar TL civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Her geçen gün insan hayatını değiştirmekte olan teknoloji, alışveriş alışkanlıklarını da değiştiriyor. Bu değişim son yıllarda okul alışverişlerinde de görülüyor.

Yılın en büyük alışveriş dönemlerinden biri olan Okula Dönüş’ün başladığı şu günlerde defterden kaleme, çantadan okul kıyafetlerine kadar uzayan alışveriş listesinde artık teknolojik ürünler de yer alıyor. Eğitim perakendecisi NT’nin Teknoloji Kategori Müdürü Yavuz Özcan konuyla ilgili, “ Okula dönüş alışveriş listesinde teknolojik ürünler her geçen yıl daha fazla yer alıyor. Bu yıl okul ihtiyaçları kapsamında yapılacak teknoloji alışverişinin 4,5 milyar TL civarında olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kitap, kırtasiye ve teknoloji kategorilerinde hizmet veren NT, Eylül ayında okula dönüş alışverişinin tek bir yerden yapılabileceği en yaygın eğitim perakendecisi konumunda. Her yıl 25 milyonu aşkın kişi 67 ilde 148 mağazası bulunan NT’den eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor. Eğitimde teknoloji ürünlerinin kullanımı her geçen yıl artıyor. Okul alışverişinin nabzının ölçüldüğü NT’lerde okula dönüş alışverişlerinde teknolojik ürünlerin payının da her geçen yıl arttığını belirten Özcan, “ Eğitim ve öğretim hayatını kolaylaştıran teknolojik cihazlar öğrencilerin vazgeçilmezleri arasında. Teknolojinin eğitimle bütünleşmesi okula dönüş alışverişlerinde tüketici davranışlarını ve beraberinde alışveriş sepetlerinin içeriğini de değiştiriyor. Özellikle kulaklık, usb veri depolama ürünleri ve tablet bilgisayarlar alışveriş sepetlerinde en çok yer alan teknolojik ürünler olup bu ürünleri akıllı telefonlar, laptoplar, kablosuz şarj cihazları takip ediyor” dedi.

Tablet Bilgisayarlar: Öğrencilerin en çok sevdiği teknolojik ürünlerden biri tabletler. Kolay kullanımı, taşınabilirliği ve az yer kaplayan modelleriyle öğrencilerin tercih ettiği tabletler hem okul için hem de keyifli vakit geçirmek için birebir.

Kulaklıklar: Ortaokul ve lise öğrencilerinin vazgeçilmez aksesuarları başında kulaklıklar geliyor. Müzik tutkunu gençler çoğu zaman bir aksesuar olarak da kulaklıkları tercih ediyor. Okul alışverişiyle beraber yeni model kulaklıklar öğrencilerin en çok rağbet gösterdiği teknolojik ürünler arasında.
Depolama Cihazları: USB ve harici bellekler öğrencilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ders notları, sunumlar ve ödevler pek çok dokümanın arşivlenmesi ve taşınması için depolama cihazları alışveriş listelerindeki olmazsa olmazlardan.

Akıllı Telefonlar: İnternete bağlanma, oyun oynama, müzik dinleme, fotoğraf çekme, mesaj gönderme ve daha pek çok işlemin akıllı telefonlarla yapılabilmesi öğrencilerin ilgisini cezbetmekte.
Laptoplar: Taşınabilir bilgisayarlar öğrencilerin hem ödevlerini yapmalarını sağlıyor hem de keyifli vakit geçirmelerini. Araştırmalar, zengin eğitim içerikleri, filmler ve müzikler... Bir öğrencinin ilgi odağındaki her şey için laptoplar vazgeçilmez cihazların başında gelmeye devam ediyor.

Kablosuz Şarj Cihazları: Teknolojik cihazların yoğun kullanımı şarj cihazlarının önemini artırıyor. Kablosuz şarj teknolojisi kablolu cihaz taşımaktan kurtardığı için tercih ediliyor. Akıllı telefonlar, tabletler, mp3’lerde kesintisiz kullanım için kablosuz şarj cihazları alışveriş listelerinde mutlaka yer alıyor.
Yazıcılar: Artık pek çok ödev bilgisayarlarda hazırlanıyor. Ödevler bilgisayar ortamına taşınınca yazıcılar da öğrencilerin temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *