ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenlik için 300 kişi başvurdu

Öğretmenlik için 300 kişi başvurdu
YAYINLAMA: 20 Ekim 2022 / 15.49
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2022 / 15.49
Gaziantep’te şu ana kadar 300 civarında öğretmenlik başvurusu yapıldığı, başvuru tarihinin 22 Ağustos‘ta sona edeceği bildirildi.

Başvurular, 22 Ağustos‘ta bitiyor

7 Ağustos‘tan bu yana 300 civarında öğretmen adayının başvuruda bulunduğunu belirten milli eğitim şube müdürü Ali Sinecan, başvuruların ilk kez öğretmenlik yapacaklarla, kurumlar arasında geçiş yapacakları için olduğunu söylerken, adayların başvuru için izledikleri yolu şöyle anlattı:

Eksik veya şartlara uymayanların başvurusu iptal oluyor

İlk defa öğretmenlik için başvuranlar önce bakanlığın internet adresine girip aranan şartları ve gerekli bilgileri öğreniyor. Daha sonra adaylar yazılı olarak bize başvuruyor. Biz de adayla ilgili bilgileri doğrulatmak için internet adresine giriyoruz, bir eksiklik varsa onu düzelttikten sonra yine bakanlığın internet adresine gönderiyoruz. Bakanlık bünyesinde oluşturulan komisyon adayların başvurusunu inceliyor, şartlara uymayan veya bilgileri eksik dolduran varsa iptal ediliyor. Onun için adaylar bilgileri eksiksiz ve doğru olarak yüklemek zorunda. Aksi halde zaman kaybına yol açar. Süre zaten kısıtlı. Öğretmen adayları tüm okullardaki internetleri ücretsiz olarak bu amaçla kullanabilir dedi. Öğretmen adaylarının başvurusunu 1 dakika içerisinde sonuçlandırdığını açıklayan Sinecan, başvurularda eksik bilgiyle gelinmemesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *