ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmenlerin güvenlik sorunu çözülmüyor

YAYINLAMA: 30 Kasım 2022 / 21.18
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2022 / 21.18
Gaziantep’te bulunan eğitim sendikaları ile öğretmenler, Malazgirt İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Emin Dağhan’ın okul içerisinde öğrenci velisi ve kardeşi tarafından darp edilmesine sert tepki gösterdi

Malazgirt İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Emin Dağhan’ın okul içerisinde öğrenci velisi ve kardeşi tarafından darp edilmesi eğitim camiasını ayaklandırdı. Okul önünde bir araya gelen Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Eğitim İş Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat ve öğretmenler, yaşanan darp olayını protesto etti. 

Öğretmenlerin güvenlik sorununun ne yazık ki halen çözüme kavuşturulamadığının altını çizen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Okullarımız; güvenlik önlemlerinin yetersizliği, öğrenci sayılarının fazlalığı, sınıfların kalabalık olması, sosyal etkinliklere ve sportif faaliyetlerin yapılacağı mekânların yetersizliği, oyun alanlarının ve yeşil alanların yokluğu nedeniyle sadece akademik çalışmaların yapıldığı öğretim kurumlarına dönüştü” dedi.

Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasının sonucu

Parlakçı, “Bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin yaşadığı ekonomik, sosyal ve mesleki sorunları çözmek için adım atmayanların, gerçek sorunlarımızı görmezden gelenlerin, hakları için mücadele eden ve taleplerini savunan öğretmenleri hedef göstermesi, hatta onları aşağılayıcı ifadeler kullanması ve kamuoyunda öğretmenleri itibarsızlaştırması sonucunda bu tür saldırılara maruz bırakıyor” ifadelerine yer verdi.

Eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasını istiyoruz

 Okulların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimi sürdürmesi için acilen önlemler alınması çağrısında bulunan Parlakçı, “Alınacak önlemlerden en acili ise öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran söylemlerden derhal vazgeçilmesi. Ülkenin geleceğine ışık tutan, yarınımız olan kuşakları yetiştiren öğretmenler; yaşanan bu olaylardan ders çıkarmayanlara, sadece kınayarak bildik hamasi söylemleri dile getiren yetkilileri gerçekçi tedbirlerle sorumluluk almaya çağırıyor ve bir an önce eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasını istiyor” açıklamasını yaptı.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler eğitim emekçileri olarak; Malazgirt İlkokulunda görev yapmakta olan meslektaşımız Mehmet Emin Dağhan’a yapılan bu çirkin saldırıyı sadece kendisine değil, bütün eğitim emekçilerine yapılmış olarak kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Bundan sonraki yasal süreçte kendisi ile beraber olduğumuzu yetkililere ve kamuoyuna ilan ediyoruz.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *