ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir rakamla gelinmeli

YAYINLAMA: 27 Eylül 2022 / 22.09
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2022 / 22.09
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen yıl mayıs ayında Halk Bankasıyla yaklaşık 33 bin personel adına 4 yıllığına kişi başına 5 bin 100TL’lik maaş promosyonu ihalesinin iptal edilmesiyle birlikte yeniden ihale düzenlendi. Bankalar tarafından verilen teklif beklentilerin altında kalmasıyla ihaleden herhangi bir sonuç çıkmadı ve ertelendi.

Gaziantep’te 33 bin personelin sabırsızlıkla beklediği yeni promosyon ihalesi kentteki eğitim sendikalarının katılımı ile önceki gün Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Açık artırma bu rakam üzerinden başlayan ihale de Türkiye İş Bankası, 12 bin TL, Yapı Kredi Bankası 10 bin TL, Halk Bankası ise 3 bin 850 TL teklif verdi. Son olarak Yapı Kredi Bankası 15 bin 500 TL teklif sundu. Verilen bu teklif, beklentileri karşılamaması üzerine iptal edilen promosyon ihalesinin 4 Ekim Salı günü yapılacağı öğrenildi.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Öğretmenlerimizin lehine bir sonuç bekliyorduk, ancak teklifler beklentinin altında kaldı. Dolayısıyla ihale iptal edildi, 4 Ekim tarihinde yeniden yapılacak. Bankaların makul bir promosyon ile karşımıza çıkmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Şehrimizdeki öğretmenlerin beklentilerini ve taleplerini karşılayacak bir rakam ile gelinmeli. 4 Ekim’de yapılacak ihaleye tüm bankaların katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Banka paranın faizi ile birlikte geri ödenmesini talep ediyor

Parlakçı, “Yetkili sendika ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021 yılının Nisan ayında Halkbankası ise 4 yıllığına 5 bin 100 TL promosyon anlaşması yaptı. Günümüzde enflasyonun artması, hayat pahalılığının yükselmesi 5 bin 100 TL komik bir rakam olarak kaldı. 29 Mart tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine yönelik dilekçe verdik. Daha sonra diğer sendikalarda dilekçe verince Halkbankası ile olan promosyon sözleşmesi feshedildi. Bankada, paranın faizi ile birlikte geri ödenmesini talep ediyor. Tüm bankalara teklif gönderilirken, sadece 3 banka katılım sağladı. Ancak bankalar çok komik rakamlarla karşımıza çıktı” dedi.

Şehrimizde ciddi bir potansiyel var

Avan, “5 bin 100 TL promosyonun güncellenmesi eğitim çalışanları açısından bir talep oluştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halkbankası’ndan güncelleme istedi, ancak banka üzerine düşeni yapmayınca promosyon iptal edildi. Yeni ihale sürecinde eğitim çalışanlarının beklentisi yüksek. Türk Eğitim Sen olarak, 3 yıllığına 40 bin lira verilmeli diyoruz. Çünkü şehrimizde ciddi bir potansiyel var” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *