ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenlere ulaşım darbesi

Öğretmenlere ulaşım darbesi
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 14.00
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 14.00

Öğretmenlerin, şehir içi toplu ulaşım araçlanndan indirimli olarak yararlanmasının kaldırılmasını eleştiren Eğitim Sen Şube Başkam Mehmet Bozgeyik, uygulamanın haksız olduğunu, ekonomik krizle başbaşa olan öğretmenlere ağır darbe vurulduğunu açıkladı.

Siyasal iktidarın öğretmeni nasıl bir darboğaza sıkıştırdığının, yapılan araştırmalarla ortaya çıktığını vurgulayan Bozgeyik, “Yaptırdığımız ankette katılan öğretmenlerin yüzde 33.2’si işine yaya olarak, yüzde 35.8’i tek araçla, yüzde 31’i ise 2 ya da 3 araç kullanarak gidiyor. İndirimli bilet uygulamasının kaldırılması ile öğretmenlerin zaten yetersiz olan maaşlarının önemli bir kısmı eriyecektir” dedi.

Siyasilerin, Öğretmenler Günü’nde söylediklerini hatırlatan Bozgeyik düzenlediği basın toplantısında, “Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer, öğretmenler devlete karşı görevini yaptı. Şimdi sıra devlette dedi. Başbakan Bülent Ecevit ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ise politikacılara düşen görev, eğitimle ve öğretmenle oynamamaktır. Eğitime, eğitimciye imkanlar sağlanmalıdır, dediler. Kendilerine bu sözlerini hatırlatıyoruz ve öğretmenlerin maaşlarla ve kazandıkları haklarla artık oynamamalarını istiyoruz” dedi.

Peşpeşe gelen ekonomik krizlerin ülke ekonomisini altüst ettiğini belirten Bozgeyik konuşmasına şöyle devam etti: “İMF reçeteleriyle uçurumun kenanna kadar getirilen ülke, kurtuluşu yine İMF politikalannda anyor. Hırsızlıklar, yolsuzluklar nedeniyle bu duruma gelen ülke yine hırsızlığa, yolsuzluğa göz yummaya, banka kurtarmaya devam ediyor. Hükümet eliyle emekçilerin ücretlerine, kazanılmış haklarına göz diken IMF’nin şimdi de öğretmen atamalanna kanşmasınm, Türk halkının eğitim hakkına ve geleceğine bir saldın anlamı taşıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *