ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenler sorun yumağı

Öğretmenler sorun yumağı
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 18.49
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 18.49

Dünyanın hiçbir yerinde eğitimcilerin Türkiye’de olduğu gibi komik ücretlerle çalıştırılmadıklarını belirten öğretmenler, bu şartlarda verilen eğitimin sağlıklı olmasının da düşünülemeyeceğini kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedenle Sabah’a sorunlarını anlatan öğretmen Abdurrahman Tekküpeli, 25 yıllık öğretmen olduğunu, ancak aldığı maaşın yeterli olmadığını söyledi. Biri lisede ikisi üniversitede 3 çocuk okuttuğunu belirten Tek-küpeli. "Aldığım 460 milyon lira maaşı nereye harcayacağımı şaşırıyorum” dedi.

Tekküpeli, "Aldığım 460 milyon lira maaşı nereye harcayacağımı şaşırıyorum. Bir yandan ev masrafları, bir yandan çocukların eğitim giderleri. Hayat şartları o kadar zorlaştı ki bir üniversite öğrencisinin gideri başlı başına bir evin giderlerine denk durumda. Liseye giden çocuğum için her ay 50 milyon dershane parası yatırmak zorundayım” diyerek üniversite öğreniminin pahalılığından şikayet etti. Çocuğunu yurda kaydettirirken 220 milyon lira para harcadığını dile getiren Tekküpeli, devletin üniversite harçlarına yaptığı zammı, öğrencilere verdiği burs ve kredilere yapmadığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *