ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Öğretmenler, evsizlikten çektikleri sıkıntıyı dile getirdiler

Öğretmenler, evsizlikten çektikleri sıkıntıyı dile getirdiler
YAYINLAMA: 14 Mart 2023 / 18.46
GÜNCELLEME: 14 Mart 2023 / 18.46
Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerle toplantı yaptı… Bir öğretmen, öğretmenlere her sene birer maaş ikramiye verilmesini istedi

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Belediye şehir tiyatrosu salonunda saat 13:00’de orta dereceli okulların öğretmenleri ile bir sohbet toplantısı yaptı.

Bakan Dinçerler, Milli Eğitime büyük hizmetler vererek hayata veda eden öğretmenler için salonda bulunanları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşundan sonra Vehbi Dinçerler öğretmenlere hitaben şöyle konuştu:

“Öğretmenler, eğitimin temel taşlarıdır. Biz, hükümet olarak bu fikri taşıyoruz ve bu fikirden hareket ediyoruz. Bunun için tüm eğitim ve öğretmen sorununu yapıcı ve kalıcı olarak ele aldık ve çalışıyoruz. Çalışmalarımız tamamen yansız ve eşittir. Bakanlıkta üst kademede ve uzmanlarla devamlı toplantı halinde sorunları inceliyoruz. İncelemelerimizde elde edeceğimiz sonuçları çok detaylı olarak değerlendirip memleketin Milli Eğitimine en yararlı olanını alıp uygulayacağız. Tabiatıyla bu çalışmalar zaman alacaktır. Şu bilinmelidir ki bu zaman en kısa olacaktır. Şu hususu da önemle vurgulamak isterim ki hükümet olarak da bakanlık olarak da birlik ve beraberliğin takipçisi ve teşvikçisiyiz. İnsan yüce bir yaratıktır. Bu yüce yaratık için yatırım olarak ne yapılırsa yeridir, bu yatırım en iyi yatırımdır. Öğretmen bu yüce yaratığı şekillendirendir. Bu itibarla öğretmenin sorunlarına bu düşünce ile eğilmekteyiz.”

Bakan Dinçerler, bu konuşmasından sonra öğretmenlerin eğitim, öğretim sorunlarını ve önerilerini dinleyeceğini bildirerek öğretmenlere söz verdi.

Söz alan öğretmenler genellikle eğitim programlarının iyi yapılmadığını, yıllardan beri hemen hemen aynı konuları kapsadığını, çocuğun yetişmesinde yaratıcılık vasfı bulunmadığını, kendilerinin de artık bu programdan bıktıklarını söyleyerek çağın şartlarına göre eğitim programları yapılmasını dilediler.

Baka Dinçerler, şu anda bakanlıkta bunun üzerinde son derece yoğun çalışmalar yapıldığını, ancak öğretmenlerin bu konudaki aydınlatıcı yazılarını da beklediklerini söyledi.

Daha sonra, rotasyonun iyi işlemediğini, bunun zarar ve faydalarının tespiti gerektiği, Ankara’da bir öğretmenevi yapılması, okullara yeterli ders aracı temin edilmesi, öğretmen yetiştiren kurumların ele alınarak bunların yeterli bilgi veren kurumlar haline getirilmesi, tayinlerin adilane yapılması, terfilerinin ilgili dairelere zamanında gönderilmesi, tebliğler dergisinin ilk ve orta kısım olarak ayrılması, dile getirildi.

Bir öğretmen, Gaziantep’in bazı köylerinde çocuğun Türkçe bilmediğini, bunun için bu gibi okullarda bir anaokulu açılmasını diledi. Öğretmenlerden bazıları da modern matematiği kendilerinin de bilmediklerini, bunun için çocuğa da bir şey veremediklerini belirttiler.

Söz alan öğretmenlerin hepsi maddi sıkıntıları ile konut sorununu dile getirip yakındılar. Bir öğretmen de 24 Kasım Öğretmenler Gününde kendilerine bir maaş ikramiye verilmesini diledi.

Bakan Vehbi Dinçerler, öğretmenlerin konuşmalarını notlarına aldığını, esasen bunların tümünün bilindiğini, fikir ve gönül birliğiyle sorunları çözmeye çalıştıklarını, tüm öğretmenlerin bu konuda yardımcı olması gerektiğini söyledikten sonra öğretmenin toplum içinde en üst derecede bir saygınlık kazanması gerektiğini misalleri ile vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *