ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmen ve yöneticilere verilen resen görevlendirmeler iptal edilsin

Öğretmen ve yöneticilere verilen resen görevlendirmeler iptal edilsin
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 21.12
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 21.40
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, salgın döneminde öğretmenlere ve okul idarecilerine verilen resen görevlendirmelerin iptal edilmesi için Gaziantep Valiliği’ne dilekçe verdi.

Türk Eğitim Sen’in 16 Eylül tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyardığını belirten Şube Başkanı Bekir Avan, “Okullarda ki öğretmen ve idarecilere verilen resen görevlendirmeler geri alınmalı. Bazı valiliklerimiz bu konuda gerekli adımları atarak, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin görevlerini iptal etti. Ancak Gaziantep’te iptal olmadı. Bu anlamda Gaziantep Valiliği’nin kaymakamları uyararak, görevlendirmelere son vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Avan, “Bilindiği üzere, T.C. Anayasasının 18. Maddesinde “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” hükmüne yer verilerek angarya yasaklanmıştır. Okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin asli görevleri arasında yer almayan bu tür uygulamalar gönüllülük esasına göre olmalıdır. Okullarda 2 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren 1,2,3,4,5,8,9, ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlamış olup, tüm sınıflarda da uzaktan online eğitim devam etmektedir. Gaziantep’te okul öncesinden 12. sınıflara yaklaşık 650 bin öğrencinin büyük çoğunluğu okula gidecektir. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz bu süreçte asli görevlerinin yanı sıra çocuklarımızın sağlığıyla ilgili her türlü tedbiri alıp uygularken, çocuklarımız ve aileleriyle ilgili covid-19 salgınını da ayrıca takip etmektedirler” açıklamasını yaptı.

Okul yöneticileri ve öğretmenler büyük mücadele veriyor

Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin bu süreçte kendi sağlıklarıyla birlikte öğrencilerin ve okul ortamının sağlığını, sıhhatini büyük risklere rağmen korumanın mücadelesini verdiklerini kaydeden Başkan Avan, “Mesleklerinin gereklerini yerine getiren öğretmenlerimizin iş yoğunlukları başka görevleri beraber yapmalarına imkan vermeyecektir. Yüz yüze ve online eğitim faaliyetlerinin başladığı bu süreçte eğitim faaliyetlerinin aksamaması için Gaziantep genelinde covid-19 salgını sebebiyle okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenlere verilen iş yeri denetimi, mahalle sokak gezisi, maske mesafe denetlemesi, maske dağıtımı, evlerde filyasyon takibi, filyasyon takip sistemi (FİTAS) ve benzeri konularda resen görevlendirmelerin iptal edilip geri alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dilekçemize bir an önce olumlu cevap vermelerini talep ediyoruz

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrencilerin sağlığının korunması Gaziantep’in sağlığının korunması demektir. Eğer bunları koruyanlara resen görev verilirse o zaman kentimizin korunmadığı ortaya çıkar. Bu konuda öğretmenlerin veya okul idarecilerinin suçlanmasına seyirci kalmayacağız. Çünkü salgın her geçen gün yayılıyor. Sorumluluk Gaziantep Valiliği ile ilgili kaymakamlarındır. Dolayısıyla kurumların daha duyarlı olmalarını ve davranmalarını, dilekçemize bir an önce olumlu cevap vermelerini talep ediyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *