ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmen ve müdür yardımcıları açığa alındı

Öğretmen ve müdür yardımcıları açığa alındı
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 21.27
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 21.27
Öğrenciler mafya liderinin duruşmasına götürüldü… Konu TBMM gündemine taşındı.

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrencinin beden eğitimi öğretmeni A.S tarafından bir mafya liderinin Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına destek için götürülmesini meclis gündemine taşıdı.

Toğrul açıklamasında, “Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrenci, 13 Ekim 2021 tarihinde sabah okula geldikleri sırada, beden eğitimi öğretmenleri A.Ş. tarafından okul önünde bekleyen araçlarla Nizip'e götürülmüş. Nizip Adliyesi önüne götürülen yüzlerce öğrencinin Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen mafya lideri Hasip Şahin’e destek için okul müdür yardımcılarının bilgisi dâhilinde öğretmen A.S. tarafından götürüldükleri kamuoyuna yansımıştı” dedi.

“Nizip Adliyesi önünde öğrencilerin bekletildiği ve fotoğraflarının çekildiği belirtilmektedir. Gaziantep’e dönüşte ise öğrencileri taşıyan araçlar yolda Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulunca Öğretmen A.S’nin çevirmeyi görünce öğrencileri bırakarak kayıplara karıştığı söylenmektedir. Daha sonra ise Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerin ifadesi alınıp serbest bırakılmışlardır. Öğrenci velilerinin şikayetleri sonrası ortaya çıkan olay sonrası Gaziantep Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan öğretmen A.S. ve okul müdür yardımcıları açığa alınmıştır” dedi.

Toğrul, soru önergesinde, “ Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen bu skandal ile ilgili başlatmış olduğunuz bir adli ve idari soruşturma var mıdır? Var ise başlatmış olduğunuz adli ve idari süreç hangi aşamadadır?

Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çevirme sonucunda öğrencileri bırakıp kaçan öğretmen A.S daha sonradan yakalanmış mıdır?

Öğretmen A.S’nin eskiden Ülkü Ocakları başkanlığı yaptığı doğru mudur? Doğru ise hangi yıllarda başkanlık yapmıştır? Başkanlık yaptığı yıllar atanıp kamu görevine başladığı dönemden önce midir? Yoksa sonra mıdır?

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerden kaçı Nizip Adliyesi önüne götürülmüştür? Öğrenciler kaç araç ile Nizip’e taşınmıştır? Öğrencileri Nizip Adliyesi önüne taşıyan araçların ücretleri kim tarafından karşılanmıştır?

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler okul önünde araçlara bindirildiği sırada okul yönetimi neden bu duruma müdahale etmemiştir?

Öğrencileri, aileler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi ve izin almadan bir mafya liderinin duruşmasına götüren beden eğitimi öğretmeni A.S. ve iki müdür yardımcısı bu etkinliği yaparken okul idaresinin bilgisi dahilinde mi bu işlemi yapmışlardır?” diye sordu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *