ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Öğretmen ve memura yapılan tenzilat devam edecek

Öğretmen ve memura yapılan tenzilat devam edecek
YAYINLAMA: 04 Ocak 2023 / 11.16
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2023 / 11.16
Otobüs düzensizliğinin yarısı giderildi

Emekli memur ve öğretmenlere neden tenzilat yapılıyor sorusuna Başkan şu cevabı verdi: “Bu tenzilat her gün vazifeye gidip gelenler içindir. İstiyorum ki günde birkaç kez otobüse binmek mecburiyetinde olan memurlar ve öğretmenler vazifelerine yüzleri gülerek gidip gelsinler.”

Şehir içi otobüs seferleri yeniden düzene sokuldu.

Alınan bilgiye göre eskisi gibi yine her durakta beş altı dakikada bir otobüs bulunacak. 2-3-4 otobüsün arka arkaya gidip gelmesinin de artık görülemeyeceği yetkililerce ifade edildi. Ama hala düzensiz seferlerin tam giderildiği söylenemez. Eskiden üç dört otobüs arka arkaya gidip gelirken, şimdi iki otobüs arka arkaya gidip geldiği görüldü.

Şehirde dolaşan bir söylentiye göre şehir içi otobüslerine binen yolcuların yarısından çoğu tenzilatlı biletle seyahat etmektedir.

Tenzilatlı bilet taşıyanlar şunlardır: Öğrenciler, memurlar ve öğretmenler. Emekli memur ve emekli öğretmenlerin de tenzilatlı biletten faydalanmak istediklerini belediye başkanına ilettik. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ emeklilerin bu isteklerine karşı şu cevabı verdi: “Öğrenciler için yapılan tenzilat Türkiye’nin her tarafında vardır ve kanunidir. Memur ve öğretmenler için yapılan tenzilat ise şu düşünceyle konulmuştur; çalışan memur ve öğretmenlerimiz günde birkaç kez otobüse binmek mecburiyetindedir. İstiyorum ki çalışan bu arkadaşlar vazifelerine güler yüzle gidip gelsinler. Emeklilerimiz ise çoğu zamanlarını evlerinde geçirirler, acele bir işleri yoktur.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *