ANASAYFA arrow right Teknoloji

Öğretmen, öğrenci, veliler ve servis sürücüleri trafik güvenliği konusunda bilinçlendirildi

Öğretmen, öğrenci, veliler ve servis sürücüleri trafik güvenliği konusunda bilinçlendirildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
“Trafikte Gençlik Hareketi” 10 ilde 10 bin öğrenci, 20 bin veli ve 500 okul servisi şoförüne ulaştı
“Trafikte Gençlik Hareketi” 10 ilde 10 bin öğrenci, 20 bin veli ve 500 okul servisi şoförüne ulaştı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear iş birliğinde yürütülen “Trafikte Gençlik Hareketi” 10 ilde 10 bin öğrenci, 20 bin veli ve 500 okul servisi şoförüne ulaştı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen, “Trafikte Gençlik Hareketi” projesi öğretmenleri, öğrencileri, veliler ve okul servis sürücülerini trafik güvenliği konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.
Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen proje ile özellikle lise döneminde bulunan gençlerin trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığını geliştirmek amaçlanıyor.Proje kapsamında geliştirilen materyal ve içerikler lise son sınıfta okutulan Trafik ve İlk Yardım dersinin daha verimli işlenmesine katkıda bulunuyor.
Öğrenci-veli-servis şoförü arasındaki etkileşimin trafik güvenliğine olumlu katkı sağlayacak şekilde işlemesini sağlayan yöntem ve araçlar sunan Trafikte Gençlik Hareketi, böylece trafik güvenliğinin okullarda gündemde kalmasını sağlıyor. Goodyear’ın destek verdiği proje kapsamında, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı uygulamaları için Ekim 2013’te yaklaşık 50 öğretmenin katıldığı bir eğitim semineri gerçekleştirildi. 2013 Kasım-2014 Haziran döneminde, belirlenen okullarda 10 bin öğrenciye, 20 bin veliye ve 500 servis sürücüsüne ulaşıldı. 

“Trafikte Gençlik Hareketi” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan öğretmenlere yönelik yapılan ölçme değerlendirme çalışmaları sonucunda seminerin, öğretmenlerin birçok konuda bilgi düzeyini artırdığı görüldü. “Kış lastiklerinde kullanılan özel kauçuk sayesinde, hava sıcaklığının +7 derecenin altında olduğu koşullarda lastiğin tutunma özelliği korunarak daha kısa fren mesafesi elde edilir” sorusunun yanıtını eğitim öncesinde öğretmenlerin doğru bilme oranı yüzde 79 iken, eğitim sonrasında bu oran 21 puan aratarak yüzde 100’e yükseldi. Yüzde 100’ünün doğru cevap verdiği gözlemlendi.Öğrencilerin yüzde 20, velilerin yüzde 18 ve servis sürücülerinin de yüzde 4 oranında artışla soruya doğru cevap verdikleri görüldü. 

Trafikteki en önemli sorunlardan birisi olan cep telefonu kullanımı konusunda sorulan “Araç sürerken cep telefonu ile kulaklık yardımı ile konuşmak güvenli bir davranıştır” sorusunda öğretmenlerde yüzde 16, öğrencilerde yüzde 20, velilerde yüzde 18, servis sürücülerinde ise yüzde 32 oranında artış elde edildi. 

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı içinde 10 ilde yaklaşık 50 okula ulaşan “Trafikte Gençlik Hareketi” eğitimi ile ilgili değerlendirmeler doğrultusunda katılımcıların çoğu, projenin amaç ve hedeflerine tam olarak ulaştığını belirttiler.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *