ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen, insan mühendisidir

Öğretmen, insan mühendisidir
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2021 / 16.55
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2021 / 16.55
İlköğretimde öncelikli hedefin, çocukların durmadan değişen dünyasına daha aktif şekilde intibak etmesini sağlamak, verimli kişiler yetiştirmek ve iş yapabilme alışkanlığı kazandırmak olduğu bildirildi.

MPM Bölge Müdürü Kutlu Çakır, eğitimde verimliliğin, üretici, tutumlu, tasarrufa önem veren kişileri topluma kazandırmak ve bu anlayışı yerleştirmek olduğunu belirterek, eğitimin statik değil dinamik bir yapıya sahip olduğunu açıkladı. Eğitimin hammaddesinin insan olduğunu vurgulayan Çakır, “Hammaddeyi işleyen birinci derecede öğretmenlerdir. Daha sonra okul yönetimi, aile ve sosyal çevre gelir.

Bütün öğrencilerin öğrenebileceklerine, öğretmenlerin bütün öğrencilerine öğretebileceklerine inanma, yüksek başarı normları geliştirme, okulun bir üretim ünitesi olduğunu kabul ederek, ürünün niteliğini arttırıcı kaynak ve fonlar bulup, nasıl kullanılacağı bilmek gerekir. Değişme ve gelişme, etkili okulun bir belirtisidir. Şüphesiz bir okulun eğitim kalitesi, öğretmen öğrenci ilişkisiyle yakından ilgilidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *