ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen evinde içki servisi yasaklandı

Öğretmen evinde içki servisi yasaklandı
YAYINLAMA: 13 Ocak 2022 / 16.48
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2022 / 16.48
AK Parti kendini hissettiriyor

Milli eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Öğretmenevi restoranda alkollü içecek satışı yasaklandı. Milli eğitim müdürü Fikret atak, yasakla ilgisinin olmadığını belirtirken, kararın tamamen öğretmen evinin tasarrufunda olduğunu ileri sürdü. Eğitim-Sen Şubesi danışmanı Mehmet Bozgeyik ise alınan kararın keyfi olduğunu belirterek, hükümete şirin görünmek isteyenler var dedi.

Restoran içki satışı kaldırıldı

Öğretmenevi müdürü Ethem Şimşek’in yaklaşık 1:30 ay önce görevinden istifa etmesi ile boşalan yere atama yapılacağı belirtirken, mevcut yönetim kurulu üyeleri aldıkları kararla restoranda zarar ediyor gerekçesiyle içki servisini kaldırdı. Bu durum öğretmen camiasının tepkisine yol açtı.

Öğretmen evine yeni müdür atanıyor

Uygulamadan sorumlu tutulan milli eğitim müdürü Fikret atak, içki satışını öğretmenevi yönetim Kurulu’nun dokuz Nisan’da aldığı bir karar üzerine kaldırdığını, kendisinin 14 Nisan’da göreve başladığını ileri sürerek olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Atak, içki satışının yasaklandığından haberim yok, duygularım var. Ancak öğretmen evi yönetim kurulu üyeleri, zarar ediyoruz diye kaldırmış. Eylül ayından itibaren her ay zarar ettiği ve bugüne kadar da zararının 12 milyara çıktığını ifade ettiler. Yöneticilerin verdiği bilgiye göre, restoran ayda ortalama 4 milyar TL zarar ediyor muş. Zaten müdürü de yok. Onun için yeni müdür ve yönetim kurulu üyeleri gelene kadar içki satışını kaldırmışlar. Benim bu konuda bir bilgim yok dedi. Atak, “Bu hafta öğretmen evine yeni müdür atayacaklarını belirterek, oluşturulacak yeni yönetim kurulunun kararını vereceğini açıkladı. Atak, yeni yönetim gerekirse tekrar satış kararı alınabilir. Ama biz oraya bir çekidüzen vereceğiz. Çünkü orası bir süreden beri Öksüz kalmış bir yer, müdürü yok” diye konuştu.

Üç şube müdürü atandı

Atak, il milli eğitim Şube müdürlüklerinde boş bunların üç şube müdürlüğüne atama yaptıklarını, bunun dışında ilçelerde dahil hiçbir değişikliğin olmadığını kaydetti.

Antidemokratik bir uygulama

Öte yandan restoranda içki satışının yasaklanmasına tepki gösteren eğitim Sen Şubesi başkanı Mehmet Bozgeyik, alınan kararın tamamen keyfi ve hükumete şirin gözükmek amacını taşıdığını vurguladı. Bozgeyik, öğretmen evi için öğretmenlerden her ayda tanınıyor. Onun için böyle bir yasaklama olamaz. Kaldı ki hesapları incelense buranın zarar etmediği görülecektir. Mevcut ekonomik şartlarda geçimini zor sağlayan öğretmenlerin dışarıda bir yerde gidip yemek ihtiyacını karşılaması, misafirini ayarlaması mümkün değil. Eğer yeni müdür ve yönetim bu karardan vazgeçmezse idari yollar da dahil, tüm yasal yollara başvuracaklarını söyleyen Bozgeyik, uygulamanın son derece yanlış ve antidemokratik olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *