ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen atamaları, okullar açılmadan tamamlanmalı

Öğretmen atamaları, okullar açılmadan tamamlanmalı
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 19.50
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 19.50
Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, sorunun çok ivedi olarak çözümlenmesi gerektiğini açıkladı. Bozgeyik* çözüm için de mutlaka bu işi yapabilecek, eğitimini almış öğretmen adaylarının değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretmen ihtiyacının yaz sezonunda çözümlenerek, eğitim öğretim dönemine, sarkıtılmaması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Bozgeyik, her yıl aynı sorunun yaşandığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarını yaz döneminde yapması gerekirken bu her yıl Eylül ayına sarkıyor. Öğretmen atamalarındaki gecikmeler okulların açılması ile birlikte derslerin boş geçmesine yol açıyor ve kargaşaya neden oluyor. Zaman zaman veliler ile okul idaresi arasında çeşitli sürtüşmeler yaşanıyor.” 

Eğitim Sen olarak, eğitimin planlanmasıyla ilgili çalışmalar1 içerisinde yer ^Jan öneriler arasında, öğretmen atamalarının en geç Ağustos ayına kadar tamamlanmasına yönelik görüşleri bulunduğunu, bunu Bakanlığa iletmelerine rağmen bunun kabul görmediğini hatırlatan Bozgeyik, “Aksamalar halen devam ediyor. İlimizde özellikle yabancı dil, edebiyat, resim, müzik ve beden eğitimi gibi bir çok branşlarda halen öğretmen eksiği var. Yine çeşitli nedenlerle rapor alan, önümüzdeki aydan itibaren askere gidecek olan öğretmenlerin yerine görevlendirilecek vekil ve ücretli öğretmen alımıyla ilgili henüz onay çıkmadı” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarının Valilik tarafından yürütüldüğünü, bunun da bürokratik anlamda gecikmelere ve kurumlar arasında iletişimsizliğe yol açtığını kaydeden Bozgeyik, “Diğer resmi kurumlarda böyle bir sorun yok. Vali her şeye müdahale etmiyor, ama nedense Milli Eğitim’deki tüm işleri takip ediyor. Evet, yapılanlar denetlensin, kontrol edilsin, varsa bir sorun üzerine gidilsin. Ama Vali, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünü açmalı. Yoksa işlemler bir yere kadar gelir ve orada tıkanır. Böyle olunca atama ve öğretmen görevlendirmeleri, yazışmalardan kaynaklanan gecikmeler yüzünden aksar. Fakat Valilik olayın içerisine fazla girmezse sıkıntılar yaşanmaz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *