ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen atamaları adil yapılsın

Öğretmen atamaları adil yapılsın
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.13
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.13

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından göreve yeni atanacak öğretmenlerin atamaları sırasında adil davranılmasını isteyen Türk Eğitim Sen Şubesi Başkanı Mustafa Kızıklı, konuyla ilgili son derece çirkin ve yakışıksız duyumlar aldıklarını ifade etti.

Mesleğe yeni başlayacak öğretmenlerin görev yerlerinin belirlenmesinde uygulanacak yöntem konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden sağlıklı bilgi alamadıklarını ifade eden Kızıklı, “Oysa yeni öğretmen atamalarıyla ilgili olarak bize gelen duyumlara göre bir takım siyasi partilere mensup hatırlı kişilerin kartvizitleri ve tavassutlarıyla seçilmiş bazı öğretmenlerin atamalarının il merkezine yapılacağı, sahipsiz torpilsiz öğretmenlerin de kırsal kesime köylere gönderileceğini öğrendik. Bu şekilde usulsüz ve kayırmacı atama mesleğe yeni başlayacak öğretmenleri olumsuz yönde etkileyecektir. En demokratik ve adil şekilde atamaları yapılmalı. İhtiyaç olan yerler için kura çekilmeli. Kura çekimiyle yapılacak atamalarda şaibe olmayacaktır. Böylece mesleğe yeni başlayacak olan öğretmenlerin ilk günde şevki kırılmayacak gönül rahatlığı ile görevlerini yapma imkanı bulabileceklerdir” dedi.

Sendika olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulunduklarını ifade eden Kızıklı, “Gelin görev süreniz boyunca bir kez olsun demokratik bir uygulama yapın. Eğitim çalışanlarını siyasi görüş ve inançlarına göre ayırım yaparak değerlendirmeyin. Bu atamalar ahbap çavuş ilişkileriyle yapıldığında, birileri kimlerin nereye atanacağına dair bir belgeyi şimdiden noter aracılığıyla tespit ettirmiş olabilir. Atamalar yapıldığında ortaya çıkacak böyle bir belge için herhalde skandal kelimesi yetersiz kalır” şeklide konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *