ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Öğretmen açığımız ne zaman kapatılacak?

Öğretmen açığımız ne zaman kapatılacak?
YAYINLAMA: 09 Ocak 2023 / 18.34
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2023 / 18.34
Gaziantep Milli Eğitimi’ne el uzatılmayacak mı?

Konya il nüfusu Gaziantep’ten daha az… Ama Konya’da 83 ilkokul var, Gaziantep’te ise 56 ilkokul var.

Anavatan Partisi İl Başkanının talebi üzerine, Gaziantep’in dert ve sorunlarını parti binasında yaptığımız görüşmede anlattık ve yeni milletvekillerimiz adına genel sekreter Sayın Mustafa Taşar’la konuştuk.

Konuşan: Adil Dai

Sayın Mustafa Taşar’a açtığım son konu Gaziantep Milli Eğitimi oldu. Dedim ki:

Gaziantep, okul ve öğretmen yönünden de yardımcı olmanızı bekliyor.

İstatistiklere göre, Gaziantep’in nüfusu her yıl 20.000 kişi artmakta bunun yaklaşık yarısı da okul çağında çocuk olmaktadır. Bu nedenle bakanlığın ayırdığı ödenekte, atadığı öğretmen sayısı da Gaziantep’in bu ihtiyacını karşılayamamaktadır.

Bazı hamiyetli insanlarımızın da ilkokul yaptırmalarına rağmen, okul-derslik açığını kapatamamaktayız. Nedeni, geçmiş yıllarda bu yönden de geri kalmış olmamızdır.

Örneğin Konya il merkezi nüfusu Gaziantep il merkezinden daha az olduğu halde, Konya’da 83 ilkokul mevcuttur. Gaziantep’te ise yeni 56 olmuştur bu sayı. İtiraf etmeliyiz ki, şehrimiz bu yönden de öksüz bırakılmıştır.

Öğretmen açığımız da büyüktür. Son olarak Gaziantep’e tayin edilen 185 ilkokul öğretmeni 2 ay geçtiği halde göreve gelmemiştir.

Çift öğretim yapmasına rağmen 90-95 kişilik sınıflarımız vardır.

Ortaöğretimde de durumumuz kötüdür. Şu anda Gaziantep kasaba ve köylerinde bulunan 41 ortaokul ya bir köy evinde ya da biriketten yapılmış son derece yetersiz binalarda öğretim yapmaktadır. Ortaokul öğretmeni ihtiyacımız 65’tir.

Gaziantep, kalkınmada öncelikli 19 il arasında olmasına rağmen, ne normal ödenekler ne de verilen öğretmen sayıları açığımızı kapatamamaktadır.

Şunu iftiharla belirtmeliyiz ki, Gaziantep Valisi Fikret Koçak ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, okul yaptırma konusunda büyük çabalar sarf etmektedirler. Birçok okulları il imkanlarından da yaralanarak keşif tutarından daha ucuza mal etmektedirler.

İşte bu sözlerimizin ispatı:

19 Şubat 1983 tarihinde Ankara’daki 19 ilin Milli Eğitim Müdürleri toplantısında Sayın Mustafa Uçkan Gaziantep’in ihtiyaçlarını dile getiriyor ve; bir derslik, bayındırlık keşiflerine göre, 3 milyon liraya yapılabildiği halde, bakanlığımız sadece 1.800.000 TL vermektedir, ödenekler yetişmemektedir diyor.

Özetle, demek istiyorum ki:

Gaziantep ili okul ve öğretmen açığı yönünden geçmiş yılların ihmalinin acısını çekiyor. Yeni iktidar ve Gaziantep milletvekilleri yardımcı olursa bu zor durumdan kurtulabiliriz. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yeni iktidarın iki numaralı adamı Sayın Mustafa Taşar, notlar aldı, her türlü gayretin gösterileceğini, elden gelen yardımın yapılacağını vadetti.

Umutla, heyecanla bekliyor, başta Sayın Mustafa Taşar olmak üzere dertlerimize eğilecek tüm milletvekillerimizin başarısını diliyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *