ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretim hakları gasp edildi, yaşamları tehlikeye atıldı

Öğretim hakları gasp edildi, yaşamları tehlikeye atıldı
YAYINLAMA: 17 Ekim 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2021 / 20.43
Eğitim Sen Gaziantep Şubesi de, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 150 öğrencinin öğretmenleri tarafından Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen mafya lideri H.Ş’ye deste için götürülmesine sert tepki gösterdi.

Şube Başkanı Ömer Parlakçı, öğrencilerin yerinin adliye koridorları değil, okul ve sınıflar olduğuna vurgu yaparken, “Okullarda öğrencilerimizin bu şekilde yönlendirilmesi, cepheleştirilmesi, kutuplaştırılması ciddi bir sorun ve tehlike” uyarısında bulundu.
Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelerin, izni ve bilgisi olmadan hiçbir öğrencinin okuldan ayrılamayacağını ve başka bir etkinliğe götürülemeyeceğini kaydeden Parlakçı, “Resmi etkinliklerde bile onay alınmak zorunda. Buna cesaret edenler, bizleri hayret, korku ve şaşkın içinde bıraktılar. Çocuklarımızı ciddi bir güvenlik ve yaşamsal riske attılar. Olası bir kaza, tartışma, gerginlik, mahkeme çevresindeki oluşabilecek gerilimlerden kaynaklı çocuk ve öğrencilerimiz ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilirdi” dedi.

Başkan Parlakçı, öğrencilerin özgür iradeleri dışında, olmaması gereken ortam ve koşullara maruz bırakıldığını sözlerine ekledi. “Eğitim ve öğretim hakları gasp edilmiştir; hayatları tehlikeye sokuldu. Çoğu reşit olmayan öğrencilerin iradeleri yok sayılmıştır; çocuk olarak hakları ihlal edildi. Öğrencilerin bu tür olaylarda kullanılması, öğrenciler üzerinde ciddi pedagojik ve psikolojik tahribatlar yaratacak, kişiliklerinin şekillenmesinde olumsuz etkileyecek. Bu durumda, okullarımızda öğrencilere güvenli bir ortam sağlanmadığı algısı ve düşüncesi oluşacaktır; bu da ciddi bir tehlike ve kaygı verici bir durum” tespitini yaptı. -
Okulların,  çocukların ayrıştırılacağı, cepheleştirileceği yerler olmadığını hatırlatan Parlakçı, “Çocukların, öğrencilerin, toplumun ve geleceğimizin güvende olması, sağlıklı olması, güçlü birlikteliklerin yakalanması, eğitimde verimin ve kalitenin tutturulabilmesi için okullar özgür bırakılmalı;  vakıf, dernek, tarikat, kişisel keyfiyet ve eğitim dışındaki kuruluşların okullardan uzak tutulması zorunlu. Bu olaydan ders çıkarılıp, öğrencilerimizin okulda olduğu, eğitim hakkından mağdur edilmediği ve öğrencilerin sağlıklı ve güven içinde olmaları için tedbirler artırılmalı ve denetimler yoğunlaştırılmalı. Bir daha kimsenin keyfilik, şahsi çıkarına, kişisel ihtiyaçlarına çocukları alet etmeyecekleri dersler çıkarılmalı, gerekli soruşturmalar ciddiyetle sonuçlandırılmalı” açıklamasında bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *