ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Öğrencilerin kitaba daha rahat ulaşabilmeleri lazım

Öğrencilerin kitaba daha rahat ulaşabilmeleri lazım
YAYINLAMA: 28 Aralık 2021 / 15.45
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2021 / 15.45
Nurdağı ilçe belediyesinin ev sahipliği yaptığı 2. Kitap Günleri, ilçe kaymakamı Sinan Korkmaz, ilçe belediye başkanı Ökkeş Kavak, ilçe milli eğitim müdürü Musa Yıldırım, belediye başkan yardımcısı Hanifi Başıbüyük, yazarlar Sinan Yağmur ve Gülşen Gazel’in yanında çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla açıldı.

25 Aralık – 2 Ocak tarihleri arasında Şamil Tayyar Kültür Merkezinde kitapseverleri ağırlayacak olan etkinliğin ilk gününde öğrencilerin kitaplara ilgisi yoğundu.

Öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak amacıyla Nurdağı Belediyesi ve Nurdağı Kaymakamlığı tarafından öğrencilere 25 liralık çeklerin dağıtıldığı etkinlikte edebiyat dünyasında tanınan yazarlar da imza günü ve söyleşi programlarıyla öğrencilerle bir araya gelecek.

Sinan Yağmur, Sadık Yalsızuçanlar, Zekeriya Efiloğlu, Sabiha Doğan, Gülşen Gazel, Bestami Yazgan, Musa Yıldırım, Ramazan Tuncer gibi bilinen yazarların yanı sıra yerel yazarlar da okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak. Her gün iki yazarın söyleşi gerçekleştireceği etkinliğe Nurdağı ilçesinde eğitim gören öğrencilerin yanında halk da katılım sağlayabilecek

Etkinliğe ev sahipliği yapan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada iyi bir kitabın, gerçek bir hazine olduğunu dile getirerek, ilçe halkını bu tarz kültürel faaliyetlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrencilik hayatında çok sayıda kitap okuduğunu söyleyen Kavak, öğrencilere de hem şu an hem de gelecekteki hayatlarında başarıya ulaşabilmeleri için kitap okumalarının bir gereksinim olduğunu dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Sinan Korkmaz da yaptığı konuşmasında kitap okumanın önemine değinmenin ardından, öğrencilerin kitaba daha rahat ve kolayca ulaşabilmeleri için bu tarz etkinliklere destek olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *