ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Öğrencilerin eğitim hakkına saldırılıyor”

“Öğrencilerin eğitim hakkına saldırılıyor”
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2020 / 21.01
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2020 / 21.01

Gaziantep Üniversitesi’ndeki kadrolaşma hareketinin eğitim standardını düşürmesi yanında, artık öğrencilerin can güvenliğini tehdit eder düzeye geldiği vurgulandı. Sivil toplum örgütleri rektörlüğün böyle bir olayda taraf olmaması gerektiğini söylerken, üniversite öğrencileri de yaptıkları açıklamada yaşanan olayların eğitim hakkına saldırı olduğunu ifade ettiler.

Genel-İş Bölge Başkanı Nihat Ben-can, Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Osman Kaplan, KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Bozgeyik, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver ile CHP Gençlik Kolları ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, son yıllarda üniversitelerde görülmek istenmeyen olayların yeniden tezgahlanmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Öğrencilerin dini duygularını, düşüncelerini bahane ederek yapılan provakatif eylemlerden endişelendiklerini söyleyen Mehmet Bozgeyik şu görüşleri savundu: “Bu olaylar, üniversitede okuyan çağdaş, demokrat öğrencilerimizin can güvenliklerini tehdit ediyor. Gaziantep Üniversitesi’ndeki son olaylarda bir çok öğrenci yaralanmış, 50’ye yakın öğrenci gözaltına alınmıştır. Bu olayları farklı mecralara çekmeden çözüme kavuşturmak amacıyla başta rektörlük olmak üzere tüm yetkililere görevler düşmektedir. Rektörlük, öğrenciler arasında taraf olmamalıdır. Biz olaylarda saldırıya uğrayanların mağduriyetlerinin giderilmesini, öğrencilerin eğitim, öğretim haklarının gasp edilmemesini, gözaltına alınanların da serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bu arada üniversite öğrencileri tarafından yapılan açıklamada, halen 30 civarında öğrencinin gözaltında tutulduğu, sınav dönemi olmasına rağmen can güvenliğinin olmaması ve saldırıya uğrama ihtimali nedeniyle çoğu öğrencinin okula gitmediği kaydedilirken, “Bu eğitim hakkının engellenmesidir. Yaşananlar gruplar arası bir çatışma değil, öğrencilerin eğitim hakkına yapılan bir saldırıdır. Bu provakasyon ortamını hazırlayanları, onları alttan alta destekleyenleri ve soruşturma tamamlanmadan öğrencileri terörist ilan edenleri kınıyor, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” denildi.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, üniversitelerin bilim, çağdaşlık, laiklik ve demokrasinin en ısrarla ve ödünsüzce ağırlıkta olması gereken kurumlar olduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki Gaziantep Üniversitesi’ndeki yönetimin yanlı siyasi tutumundan cesaret alan ve kendilerine ülkücü diyen bir grup, uzun zamandan beri solcu ve demokrat öğrenciler üzerinde baskı ve sindirme yöntemleri uygulamaktadır. Bu baskı son olarak öğrencilerin oruç tutmadıkları gerekçesiyle zorla ormana götürülmesi ve dövülmesi gibi akıl almaz terör uygulamalarına dönüşmüştür” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *