ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrencilere 2 milyon ücretsiz kitap dağıtılacak

Öğrencilere 2 milyon ücretsiz kitap dağıtılacak
YAYINLAMA: 11 Kasım 2022 / 12.42
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2022 / 12.42
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, öğrencilere kitap dağıtımının, sosyal devlet olma yolunda önemli adımlardan olduğunu, bu eğitim yılında öğrencilere 2 milyon kitabın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Atak, milli eğitim bakanlığı tarafından bu yıl alınan bir kararla, devlet okullarında eğitim gören ilköğretim öğrencilerine ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtımı ile ilgili çalışmalar kapsamında Gaziantep’e gönderilen 2 milyon kitabın dağıtımına başlandığını kaydetti. Dağıtım işlemlerinin 13 Eylül’de tamamlanacağını anlatan Atak, şöyle konuştu:  “13 Eylül’de bütün kitaplar okullar da olacak şekilde dağıtım çalışmalarına hızla devam ediliyor. 16 Eylül’de okulların açılması ile birlikte okul idarecileri, kitapları bir hafta içinde öğrencilere dağıtacaklar. Böylece devlet okullarında okuyan öğrencilerimiz ilk kez ücretsiz kitaplarla eğitim yapma şansına kavuşmuş olacaklar.”

Bazı çevrelerin ücretsiz kitap dağıtımına yönelik eleştirilerine yanıt veren Atak, şöyle devam etti: “Milli eğitim Bakanlığının bu uygulaması öğrenci velileri arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Her yıl eğitim yılında velilerimizin bir kesimi dar gelirli oldukları için zamanında kitap alamadıklarını, bazılarının sırf bu yüzden çocuklarını okula dahi gönderemediklerini biliyoruz. Sosyal devlet, vatandaşını okutmakla yükümlüdür. Sosyal devlet, fakir olduğu için kitap, önlük, defter, dergi alamadığı için öğrencisine (Seni okula almıyorum) diyemez. Alınan bu karar Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olma yolunda attığı önemli bir adımdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *