ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenciler için kritik veliler için önemli hafta!..

Öğrenciler için kritik veliler için önemli hafta!..
YAYINLAMA: 08 Şubat 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2021 / 13.31

Yaklaşan üniversite sınavı ve okulların tatile girecek olması nedeniyle velileri çocuklara baskı yapmaması konusunda uyaran uzmanlar, öğrencilerin bir yıl boyunca yaptıklarının karşılığını gösteren karnelerini alacak olması nedeniyle stres yüklü olacaklarını, bu nedenle en ufak olumsuz tepkiden bile etkileneceklerine dikkat çekti.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolog Özgül Kılıç, bu hafta velilere çok önemli görevler düştüğünü vurgularken, "Çocuklar karnelerinde zayıf getirebilir. Neden zayıf getirdin gibi en ufak baskı dahi yapılmamalı” dedi.

Kılıç, “Çocukları, başarısızlıkları karşısında gelen karnelerinin sıkıntıları çok farklı yönlere sevk ediyor. Korktukları zaman evden kaçıyor veya farklı yollara başvuruyorlar. Veliler çocuklarına neden zayıf getirdin diye sorgulamak yerine, onların başarısızlıklarının altındaki nedenleri araştırarak çözüm aramalı" şeklinde konuştu.

16 Haziran'da yapılacak üniversite sınavına da değinen Psikolog Kılıç, bu sınavı öğrencilerin hayatlarının bir dönüm noktası olarak gördüğünü hatırlatırken, "Veli veya öğrenci yakınları sınavda onlara destek olmalı. Öğrenciler uzun yıllar bu sınava hazırlanıyor. Sınava girecek olan gençler çok stres yüklü olacak. Tüm veliler ve öğretmenler, gençleri hafta boyunca destekleyerek, stresten uzaklaştırmalıdır" dedi.

Kılıç, çocukların karnelerinde zayıf bulunduğu ya da üniversite sınavında başarısız oldukları zaman psikolojik sorunlar yaşayabileceklerini bildirerek şunları söyledi: "Onlara başarısızlıkları karşısında yapılacak bir baskı, yanlış arkadaş ortamlarına sürükler. Evden kaçmalara ve intiharlara yol açar. Bu nedenle onlara baskı yapmamamız lazım. Ayrıca, çocuklarımızı kardeşler ve komşu çocukları ile kıyaslamamak gerek. Kıyaslanan çocukta kendine güvensizlik duygusu oluşur. Acaba ailem beni istemiyor da, diğer kardeşimi daha mı çok istiyor gibi kendi kendine sorgulamalar oluşur" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *