ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci velileri rektöre  ateş püskürüyor

Öğrenci velileri rektöre  ateş püskürüyor
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2020 / 20.16
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2020 / 20.16

Gaziantep Üniversitesinde öğrenciler arasında çıkan kavgada gözaltına alındıktan sonra tutuklanan öğrencilerin velileri, hem karara hem de rektör İ. Hüseyin Filize tepki göstererek, “Çocuklarımızın geleceği ile oynamaya ne hakları var” diye konuştu. Öğrencilerin avukatları da tutuklama kararının kaldırılması için dün bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Halen tutuklu bulunan 11 sol görüşlü öğrencinin avukatları dün Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi verdi.

Bu arada öğrencilerin yakınlarından Mehmet Tel, tutuklamaya anlam veremediğini söyleyerek, “Aslında sorun rektörlüğün anti demokratik uygulamasından ileri geliyor. Demokrat öğrencilere sürekli baskı yapılıyor. Burası üniversite mi yoksa başka bir mekan mı? Üstelik benim yakınımın olayla ilgisi yok, polis orada bulunanların tümünü almış. Şimdi verilecek bir ceza okul hayatına sekte vuracaktır” dedi.

Tutuklu bulunan Murat Aktaş’ın yakını Emel Aktaş da olayın aslında bir komplo olduğunu ifade ederek, “Özellikle iftara yakın saatte böyle bir olay bilinçli olarak çıkarılmıştan Zaten çocuğumuz bu okula geldiğinden beri huzursuz. Çünkü önceden yurtta kalıyordu., ülkücülerin odaları sürekli basıp tehdit etmelerinden usanarak şehirde ev kiralamak zorunda kaldı. Biz buraya çocuğumuz okusun, topluma faydalı olsun diye gönderiyoruz, fakat buradaki yönetim sahip çıkmıyor. Öğrencilerin can güvenliği yok. Bu olaydan dolayı verilecek ceza çocuğumuzun en az bir yılını yakacak. Zaten okulun bitmesine bir yıl kalmıştı” şeklinde konuştu.

Erol Kanar isimli diğer bir öğrenci yakını ise gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, “Bu tür olayların sınav zamanında olması düşündürücü. Zaten bu okulda fazla sayıda bir öğrenci yok, olmadığı gibi mezun olanların sayısı da çok az. Yurtta zaman zaman olaylar oluyor, fakat kimsenin umurunda değil. Örneğin önceden yurtta kalan yakınımız, şimdi şehirde ev kiraladı. Çünkü her gün odaları basılıyordu. Can güvenlikleri yoktu. Rektörlük öğrencilerine sahip çıkmıyor. Burası binlerinin çiftliği olmamalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *