ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci taşıma servisi yönergesi uygulamada

Öğrenci taşıma servisi yönergesi uygulamada
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2021 / 13.29
İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları Öğrenci Taşımacılığı Yönergesi’nin hazırlanarak öğrenci taşıma hizmetinin daha düzenli ve güvenli hale getirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Uygulamaya konulan yönergeye tüm servislerin uyması istendi.

Vali Erhan Tanju, Gaziantep’te öğrenci taşıma hizmetlerini daha düzenli ve güvenli hale getirmek istediklerini belirterek, taşıma yapacak gerçek ve tüzel kişilerin yeterlilik ve çalışma şartlarını belirlemek istediklerini açıkladı.

Tanju, bunlarla ihale ve sözleşme yapmak, sözleşmeyi feshetmek, bu yönergenin gerekli kıldığı denetim ve müeyyideyi uygulamakla ilgili şekil ve esasların belirlendiğini vurguladı. Hazırlanan yönergenin 2 Aralık pazartesi günüden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatan Vali Tanju, yönergenin içerdiği bazı şartları şöyle açıkladı: “Bu yönerge 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 5442 sayılı İl İdare Kanunu, 507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2908 sayılı Dernekler Kanunu ile İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin ilgili hükümleri ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınarak hazırlandı. Anılan yönergedeki taşıma işlerinde, sürücülerin, rehber öğretmen veya yardımcıların, Cumhuriyet Savcılığından sabıkasız ve yardımcı personelin en az ilköğretim okulu mezunu olmaları şart. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek hizmet içi eğitim programına katılmaları, öğrenci servis aracı sürücülüğü, rehber öğretmenliği veya yardımcılığı yapmasına mani olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu alınacak. Servis sürücüleri öğrenciler araçta iken sigara içilmeyecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *