ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci servisleri denetlendi

Öğrenci servisleri denetlendi
YAYINLAMA: 22 Ocak 2023 / 20.42
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2023 / 20.42
Emniyet müdürlüğü trafik denetleme şube müdürlüğü ekipleri, öğrenci taşıyan servis minibüslerini denetledi.

Trafik denetleme şube müdürü Tahsin Demirel ile basın mensuplarının da katıldığı denetimler, özellikle kent trafiğinin yoğun olduğu Çetinkaya ve Kalyon kavşakları güzergahında yoğunlaştı. Kent genelinde değişik noktalarda yapılan denetimlere katılan 175 trafik görevlisi, özellikle, emniyet kemeri takılıp takılmadığı, rehber öğretmen bulunup bulunmadığını tespit etmeye çalıştı.

Ekiplerin, 1 saat içinde denetlediği 180 servis minibüsünden trafik kurallarına uymadığı tespit edilen ve eksik evrakı bulunan 29 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. Trafik denetleme Şube müdürü Demirel, çocukların can güvenliğini sağlamak için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Sürücülerin, trafik kurallarına uygun hareket etmesinin gerekli olduğunu ifade eden Demirel, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atacak olan servis sürücüleri karşısında bizi bulacak. Rutin denetimlerin yanı sıra, zaman zaman bugün yaptığımız gibi şok denetimler yapacağız. Bazı aileler, sürücülerin çok kural ihlali yapmasından çekinip, çocukları okullarına kendileri götürüyor. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilmelerini sağlamak. Bu konuda, tüm sürücülerden anlayış bekliyoruz. Bu arada, öğrenci velilerinin ve vatandaşların da kurallara uygun davranmayan sürücüleri ekiplerimize bildirmesini bekliyoruz.”

Demirel, yapılan sıkı denetimler sonucunda, geçmiş yıllara oranla, sürücülerin daha az kural hatası yaptığını gözlemlediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *