ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci kıyafetlerinin yüzüne bakan yok

Öğrenci kıyafetlerinin yüzüne bakan yok
YAYINLAMA: 16 Kasım 2022 / 12.20
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2022 / 12.20
Okulların açılma arifesinde velileri okul masrafları telaşı alırken, okul kıyafeti satanlar fiyat soranların çok olmasına rağmen alışverişin başlamadığına dikkat çekti.

Esnafın bir kısmı her şeyi son güne bırakan bir millet olduğumuz için alışverişinde son güne bırakıldığını belirtirken, bir kısım esnaf da vatandaşın alım gücü kalmadığı için beklenen satışın olmayacağına dikkat çekti.

Okul kıyafetlerini ne soran var, ne alan

Konfeksiyoncu, piyasada para sürkülasyonu olmadığını, parası olanın da olmayanın da alışveriş yapmadığını belirtirken, “Ekonomik kriz zengini daha zengin, fakir de daha fakir yaptı. Fakir insanlar okul kapandığından çoluk çocuğunun karnını doyurma mücadelesi verdiği için, okul kıyafeti alacak parayı denkleştirememiştir. Bu nedenle de okul kıyafetlerini yanından bile geçmiyor. Geçmiş yıllarda daha biz okul kıyafetlerini sergilemezden önce gelip sorarlardı. Oysa 15-20 gündür okul kıyafetleri vitrinlerimizi süslüyor. Ne soran var ne alan” dedi.

Her işi son dakikaya bırakırız

Uzun süredir ticaret yapan ve okul kıyafetleri satan konfeksiyoncu da satışların başlamadığını, ancak genelde insanlarımızın her işi son dakikaya bıraktığı için satış yapılmadığını kaydetti. Satışların 2003 yılı başından itibaren belirgin bir şekilde azaldığını belirten Konfeksiyoncu, “Birinci aydan itibaren satışlarda eski hareketlilik yok. Ancak belki önümüzdeki aylarda hareketlenir ümidiyle bekliyoruz” diye konuştu. Okulların açılmasına iki hafta kalmasına rağmen, satışlar henüz başlamadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *