ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Odun sıkıntısı giderilemedi

Odun sıkıntısı giderilemedi
YAYINLAMA: 20 Eylül 2020 / 19.00
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2020 / 19.00
Şehrimizin odun ihtiyacının dörtte üçü Balıkesir, Zonguldak ve Çanakkale’den karşılandı. İlimizde bu yıl 24 bin ton kömür kullanıldı.
Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre bu yıl şehrimizin odun ihtiyacının dörtte üçü Balıkesir Zonguldak ve Çanakkale' den karşılandı. Bu nedenle de uzak yerden getirilen odun çeşitli fiyatlarla fatura üzerinden satıldı. Bu yıl ilimizde 24 bin ton da maden kömürü satışı yapıldı. Halen Belediye depolarında 1845 ton kömür bulunuyor. Kömür satışları devam ediyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanlığının açıklaması şöyle:
“1981 - 1982 kış mevsimi yakacak ihtiyacını sağlamak maksadıyla alınan tedbirler olumlu şekilde gelişmiş ve aşağıdaki sonuçlar alınmıştır.
Odun ihtiyacının bölge orman başmüdürlüğünce tam sağlandığı için ihtiyacın 2/3 ü Balıkesir, Çanakkale ve Zonguldak bölgesinden sağlanmıştır. Böylece çeşitli fiyat uygulamaları yapılmıştır. Bunun sonucu istikrarlı fiyat sağlanamamıştır. Halkımızın ihtiyacı buna rağmen temin edilmiştir.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *