ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ODTÜ Rektörü Kıcıman: “Atatürk’ün gösterdiği hedeflere mutlaka ulaşacağız”

ODTÜ Rektörü Kıcıman: “Atatürk’ün gösterdiği hedeflere mutlaka ulaşacağız”
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.22
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 13.22

ODTÜ Dekanı Demokan: “Gaziantep ODTÜ’sü büyük gelişme göstermiştir.” ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kıcıman üniversitenin yeni öğrenim yılına başlaması dolayısıyla şunları söyledi: “Bu yıl üniversitemiz çeyrek asırlık bir gelişme dönemini arkada bırakarak, yeni bir döneme girmektedir.

Yirminci yüzyılın çok kritik bu son on dokuz yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinin uluslararası seçkin yerini ve kendi dinamik özelliklerini muhafaza edebilmesi kolay olmayacaktır. Ancak bu dönemde Ulu Önder Atatürk'ün göstermiş olduğu hedeflere mutlaka ulaşmamızın gerektiği de bir gerçektir.

Öğrencilerimizin üstün gayretleri, değerli öğretim elemanlarımızın geleneksel özverileri ve bütün mensuplarımızın katkıları ile önümüzdeki yıllarda da birlik ve beraberlik içinde başarılarımızı sürdürebileceğimize ve çağdaş uygarlık yolunda bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirebileceğimize inanmaktayım.

ODTÜ Gaziantep Kampüsü dekanı Süleyman Demokan ise Gaziantep Kampüsünün çalışmaları ve başarıları konusunda şunları söyledi: “Yerleşkemizi ilk defa ziyaret eden ve üst kademedeki Devlet Planlama Teşkilatı uzmanlarından oluşan bir heyet üniversitenin bu kadar kısa zamanda, bu kadar çok gelişmiş olmasından duydukları hayret ve memnuniyeti belirttiler. Üç büyük şehrimizin dışında bu kadar olumlu bir tempoda gelişen bir üniversiteye ilk defa rastladıklarını vurguladılar, gelişmeden cesaret devletin önümüzdeki yıllarda Gaziantep ODTÜ’ye milli bütçeden daha fazla pay verilmesi için her türlü yardımı yapacaklarına söz verdiler.

1981 - 82 yılının başladığı bugünde öğrencilerimize derslerinde başarılar diler öğretim üyelerimize gösterdikleri üstün gayret nedeniyle ve Gazianteplilere hiç bir zaman esirgemedikleri sevgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *