ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ODTÜ, piyasaya açılmaya başladı

ODTÜ, piyasaya açılmaya başladı
YAYINLAMA: 15 Mart 2021 / 14.13
GÜNCELLEME: 15 Mart 2021 / 14.13
Beherinin değeri 50 bin lira olan 25 fırça makinası görmezlere armağan edilecek. Prof. Dr. Esin: “Amacımız halka hizmettir.”

Görmezlerin yararlı işlerde çalışması, kimseye muhtaç olmadan kendilerine yetmesi amacıyla uygulanma alanına konulan çalışma programına Gaziantep ODTÜ Kampusu da büyük katkıda bulunuyor. Bir süre önce bildirdiğimiz gibi görmezlerin birer sanat öğrenmeleri amacıyla Körler okulunda çeşitli branşlarda kurslar açılmıştı. Körlerin annesi unvanına hak kazanan Körler Derneği Başkanı Lale Dai de günün 24 saatini görmezlere ayırarak büyük katkılarda bulunmuştu.

Görmezler için Körler Okulu’nda açılan daktilo kurslarına, santral memurluğu, halı, kilim dokumacılığına ek olarak bir de fırça yapma kursu açıldı. Kursta kullanılacak olan 25 makina ODTÜ Gaziantep kampüsünde yapılacak. Beherinin değeri 50 bin lira, ODTÜ, de tek kuruş alınmadan yapılacak olan makinalar görmezlere armağan edilecek. Körler Derneği sadece yapılacak makinaların hammaddesini verecek.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz ODTÜ Dekanı Prof. Dr. Alp Esin şunları söyledi: “ODTÜ olarak devamlı piyasanın ihtiyacını karşılama çabasındayız. Büzlerden istenen her türlü teknik yardıma hazırız. Amacımız halkımıza hizmet etmektir. Üniversite ile piyasa ayrı düşünülemez. Ayrı düştükleri zaman amaçlarından sapmış olurlar. Görmezler için okulumuzda 50 bin lira değer taşıyan 25 adet fırça yapma makinesi tamamlanarak çok kısa zamanda teslim edilecek. Bu bizim için çok zevkli bir işitir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *