ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ödeyebilene helal olsun!..

Ödeyebilene helal olsun!..
YAYINLAMA: 31 Ekim 2022 / 16.35
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2022 / 16.35
Şimdi sıra SSK ve Bağ-Kur taksitlendirmesinde…

Vergi barışı, kredi kartı, TEDAŞ, GASKİ ve cep telefonu alacaklarının taksitinin değerlendirilmesinin ardından beklenen bir başka taksitlendirme de SSK ve Bağ-Kur‘dan geldi. Alt alta toplandığında büyük rakamlara ulaşan ve ödemesi imkansız hale gelen taksitler için ödeye bilene helal olsun demekten başka çare kalmıyor.

Bağ-Kurlular icraya verilmedi

SSK ve Bağ-Kur, biriken prim alacaklarının tahsili için faiz dondurması ve borçlunun isteğine ve ödeme gücüne uygun taksitlendirme işlemlerine başladı. Bağ-Kur’un alacak miktarı açıklanmazken, SSK’nın alacak miktarının faiziyle 62 trilyon 18 milyar TL olduğu, SSK 31.209 sigortalıyı icraya verirken, Bağ-Kur’un son bir yıldan beri hiçbir sigortalısına icra işlemi yaptırmadığı kaydedildi. Gaziantep’te 81.000 sigortalı bulunurken, 31.000 işverenden, 2800 işverenin SSK’ya borçlu olduğu, Bağ-Kur’lu sayısının ise 56.730 olduğu açıklandı.

Faizler donduruluyor

SSK ve Bağ-Kur, prim borçlarının tahsili için yeniden yapılandırma uygulaması başlattı. Bağ-Kurlular’ın Yeni uygulamadan faydalanabilmek için kuruma ait web sitesine veya direkt kuruma başvurabilecekleri ifade edildi. Gaziantep’te toplam 56.730 Bağ-Kur’lu bulunuyor. İlk iki günde 168 kişi başvurarak 755 milyar TL prim alacağını taksite bağladı.

SSK affı için başvurular başladı

SSK Müdürü Alaiddin Karaoğlu, kanuna göre, 30 Haziran 2003 tarihi itibari ile tahakkuk etmiş sigorta pirimi ve işsizlik sigortası prim borçları ile bunlara bağlı gecikme zammının, kanun yayım tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde yazılı olarak başvurulması halinde borcun yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Özel sektörün 30 Haziran 2003, resmi kurumların ise 15 Mayıs-14 Haziran 2003 dönemine ilişkin borçların yeniden yapılandırılması kapsamına girdiğini söyleyen Karaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Hacizler kaldırılıyor

“Bu SSK prim borcu için son fırsat. Bundan sonra af söz konusu değil. Borçlular 5 Eylül tarihine kadar başvurursa faizleri doldurulacak ve ödeme güçlerine göre taksitlendirme yapılacak. Taksitlendirme de bir sınırlama olmayacak, ancak taksitlendirmenin alt limiti, 2003 Mayıs ayında verilen bildirgede kayıtlı olan pirimi esas kazanç tutarının %10 beşinden az olmamak kaydıyla aylık ödeme tutarını ve taksit sayısını borçlu belirleyecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *