ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Obezite en tehlikeli toplum hastalığıdır

Obezite en tehlikeli toplum hastalığıdır
YAYINLAMA: 26 Aralık 2022 / 17.19
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2022 / 17.19
Sani Konukoğlu tıp merkezi, ildeki ve ilçelerdeki beslenme biçimine bağlı olarak oluşan sağlık sorunu olan obezite (şişmanlık) konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla halka açık bir konferans düzenleyeceği bildirildi.

Genel Müdür yardımcısı Dr. Meltem Ege yaptığı açıklamada, obezitenin en tehlikeli toplum hastalığı olduğunu söyledi.

Obezitenin, vücutta, kişinin sağlığını olumsuz etkileyebilecek miktarda aşırı yağ birikimi olarak tanımlanan ciddi bir hastalık olduğunu belirten Ege, “Günümüzde obez olmak ve obez olmanın getirdiği olumsuz sağlık sonuçları o kadar yaygın ki, yetersiz beslenme ve enfeksiyon hastalıkları gibi geleneksel halk sağlığı sorunlarını geride bırakıyor” dedi.

Ege, obezitenin çok ciddi hastalıklar için bir risk faktörü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Obez olmak, hipertansiyon, şeker, kalp-damar, felç, safra kesesi, eklem, uykuda solunum güçlüğü, solunum yolu kanseri gibi bir çok hastalığa yol açabilir. Dünyada yaklaşık 300 milyon obez insan yaşıyor. Bu sayı obeziteyi zamanımızın en tehlikeli toplum hastalığı kategorisine sokar. Yapılan araştırmalar obezitenin insan hayatını 6 ila 7 yıl azalttığını gösteriyor.”

Dr. Ege, Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nde, cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak konferansa endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Baştemir’in konuşmacı olarak katılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *