ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Nurgana, Küçük Kızılhisar ve İbrahimli bölgelerinde üç yeni mezarlık kuruluyor

Nurgana, Küçük Kızılhisar ve İbrahimli bölgelerinde üç yeni mezarlık kuruluyor
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2021 / 13.08
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2021 / 13.08
2050 yılına kadar şehrimizde mezar sorunu olmayacak

Vatandaşlar tarafından gazetemize iletilen şikayetlerden öğrenildiğine göre, şehrimizde mezarlar normal olarak kazılmıyor. Çok küçük kazılan mezarlar yüzünden cenazeler saatlerce beklemek durumunda kalıyor. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, durumdan kendisinin de memnun olmadığını, durumun düzeltileceğini söyledi.

Başkan Ertuğ 2050 yılına kadar mezarlık sorununun çözümlendiğini 1000 dönümlük arazinin istimlakinin yapıldığını ifade ile şehrin gelişmesi doğrultusunda üç yeni mezarlık kurulacağını bildirdi. Mezarlıklardan birisi Nurgana yakınında, İkincisi Küçük Kızıl Hisar köyü bölgesinde, üçüncüsü ise İbrahimli bölgesinde oluşturulacak.

Mezarların küçük kazılması yüzünden cenaze sahiplerinin üzüntülerine üzüntü katıldığı, cemaatin durumu protesto ettiğinin bildirilmesi üzerine başkan Ertuğ:

“Durumdan ben de memnun değilim. Cenaze sahiplerinin üzüntülerine bir de mezar bulunması için bekletmenin katılmasına ben de üzüldüm. Müteahhidi derhal uyararak durumu düzelteceğim. Gerekli yasal işlemi yapacağım. Mezar kazma ücretini biraz daha artırarak normal mezarların kazılmasını da sağlayacağım” dedi. Şimdiki mezarlığın bitişiğindeki 130 dönümlük yer istimlak edilerek parası ödendi. 600 dönümlük bir parselle, 250 dönümlük diğer parsellerin kamulaştırılması çalışmalarına devam ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *