ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nüfusun yüzde 96’sı deprem riski altında

Nüfusun yüzde 96’sı deprem riski altında
YAYINLAMA: 11 Ekim 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2020 / 17.07
Türkiye nüfusunun yüzde 96’sının deprem riski altında yaşadığını belirten TMMOB Gaziantep ŞubeBaşkanı M.Serdar Uygur, Türkiye genelinde yapı denetim birimleri kurulması gerektiğini açıkladı.

Afyon'da meydana gelen depreme değinen Uygur, yapı denetimi için 19 pilot bölge belirlendiğini, ama Afyon’un bu pilot iller arasında olmadığını ifade ederek, “Afyon ikinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen pilot iller arasında yok. Böyle bir eksiklik olamaz. Yapı denetimleri tüm Türkiye’de uygulanmalı. Nüfusumuzun yüzde 96’sı deprem riski altında yaşıyor. Daha bunun nesini pilot bölge olarak aymyorlar. Bunlar gözönünde bulundurularak gereken önlemler alınmalı” dedi.

Uygur, Müteaahhitlerin meslekten kişiler olması lazım, her önüne gelen müteaahhit olmamalı” şeklinde konuştu. Gaziantep’teki yapılaşmaya da değinen Uygur, şehrimizdeki yapılaşmayı iki kategoriye ayırdıklannı belirterek şöyle devam etti: “İmara aykın yapılan gecekondular ve mühendis kontrolü ile yapılan

imarlı yapılar. İmarsız yapılar deprem anında en çok zarar görecek yapılardır. Oda olarak kentimizde Hazır Beton Birliği kurduk. Beton Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı’nın deney çeşidini ve teçhizatını artırmayı hedefliyoruz. Kalıpçı ve demirci ustalanna sertifika verilmesi için valiliğe izin başvurusu yaptık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *