ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nüfusun yüzde 25’i kaçakçı!

Nüfusun yüzde 25’i kaçakçı!
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 17.32
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 17.32

Gaziantep’te 35 bin civarında abonenin kontrolden geçirilmesi üzerine, bunlardan 8 bin 611’inin , yani yüzde 25’inin kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı. Kaçak kullanımdan kaynaklanan bu rakam TEDAŞ tarafından dürüst abonenin faturasına yansıtılıyor. TEDAŞ Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, kaçak elektrik kullananlara 28 milyon kwh kaçak elektrik tahakkuku yapıldığını ve 2.8 trilyon lira para cezası kesildiğini bildirdi.

2001 Yılı’nda ülkedeki ekonomik kriz ve tüm olumsuz etkenlere rağmen kaçak elektrikle mücadele için yoğun şekilde kaçak taraması yaptıklarını söyleyen Demirbağ, “2000’de yüzde 20.2 otan kayıp kaçak oranını 2001 yılı sonunda yüzde 18.5’e düşürmeyi başardık. Kurumumuzun tüm imkanlarını sonuna kadar kullanıp kaçak tüketimi asgariye indirmek ve hat kayıp oranını yüzde 7 seviyesine çekebilmek için çalışacağız. 2002’yi Gaziantep’te kaçak elektrikte seferberlik yılı itan edip, kaçak elektrik kullananlarla taviz vermeden kararlı şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Demirbağ, vatandaşlann kaçak elektrik kullanırken can ve mallarını tehlikeye attıklarını unutmamaları gerektiğini söyledi. Enerji kaybı ve elektrik techizatlannda meydana gelen hasarlar nedeniyle oluşan zararlann ülke genelinde elektriğin birim fiyatına yansıyarak dürüst vatandaşların cebinden çıktığını hatırlatan Demirbağ “Elektrik hırsızlığı yapanları TEDAŞ’a iletmek bir vatandaşlık görevidir. Halkımızın bu hususta duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kaçak elektrik tüketimi ne kadar azalırsa elektrikte kesintisizlik ve kalitede o, oranda artacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *