ANASAYFA arrow right Teknoloji

Nüfus yoğunluğu İstanbul’dan sonra en fazla artan il Gaziantep

Nüfus yoğunluğu İstanbul’dan sonra en fazla artan il Gaziantep
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Harekatı’ Projesi kapsamında Gaziantep’te, öğretmenlere ve öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıl
Türkiye’de eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı’ Projesi kapsamında Gaziantep’te, öğretmenlere ve öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı. Gaziantep’te 520 bin civarında öğrenci olduğunu kaydeden Vali Erdal Ata, “Sizlerin bildiği gibi nüfus yoğunluğu İstanbul’dan sonra en fazla artan illerimizden bir tanesidir. Bugün 520 bin civarında öğrencimiz var. Türkiye’deki birçok vilayetin nüfusundan daha fazladır. Yani genç bir nüfusa sahibiz. Üniversite öğrencilerini de buna dahil ettiğimiz zaman neredeyse Gaziantep’te sokakta dolaşan veya bu kentte yaşayan her 3 kişiden birisinin öğrenci olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi

Eğitime ne kadar önem verirsek
geleceğe güvenle bakma şansımız artar
Eğitime çok önem verilmesi gerektiğini belirten Vali Ata, “Bugün Türkiye genelinde, 81 ilimizde birçok okulumuzda tablet dağıtım töreni yapılıyor. Bu törende sizlerin arasında bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkelerin kalkınmasında ve refah düzeyinin yükselmesinde çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu eğitimden geçmektedir. Eğitime ne kadar önem verirsek gençlerimizi, çocuklarımızı kısacası sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek yarınlara da o kadar güvenli bakma şansımız olacaktır. Atamız Türkiye Cumhuriyetini sizlere emanet etmiştir. Biz de ülkemizin emanet edileceği gençlerimizi ve çocuklarımızı çağın en modern teknolojisini kullanarak iyi yetiştirmek, onlara iyi eğitim vermek, yarınlara da en iyi şekilde hazırlamak amacıyla canla başla çalışıyoruz” dedi.

Temmuz ayına kadar yaklaşık 4 bin
800 dersliği yapıp bitirmiş olacağız
Ata, eğitime çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Daha çok çalışmamız gerekir ve daha çok yatırım yapmamız gerekir. Son 2 buçuk yıllık dönemde özellikle 2011 ve 2012 yıllarında bin 800 derslik yapıldı ve hizmete açıldı. 2013 yılında 3 bin 60 derslik ihtiyacımız vardı, bunun bin 200 dersliğini hizmete açtık. 2 buçuk yıllık dönemde 300 derslik yapıldı ve hizmete açıldı. İnşallah bu sene de inşaatı devam eden bin 880 derslikli okulumuz var. 8 tane öğrenci yurdumuz var. Bunların bir kısmını bitirdik. Bir kısmı da 2014 yılında bitecek ve hizmete açılacaktır. Bu sene Haziran veya Temmuz ayına kadar yaklaşık 4 bin 800 dersliği yapıp bitirmiş olacağız. Bu sene hedefimiz 3 bin derslik daha yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *