ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Noterlerin iş hacmi yüzde 25 geriledi

Noterlerin iş hacmi yüzde 25 geriledi
YAYINLAMA: 17 Şubat 2021 / 13.26
GÜNCELLEME: 17 Şubat 2021 / 13.26

Gaziantep Noter Odası’na 5 kentin bağlı olup toplam üye sayılarının ise 45 olduğunu belirten Oda Başkanı Mehmet Temel Tandoğan, yaşanan kriz nedeniyle noterlerin iş hacminde yüzde 25’lik düşüş olduğunu açıkladı.

Gaziantep’le birlikte Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş’taki noterlerin Gaziantep Noter Odası’na üye olduğunu hatırlatan Tandoğan, “Odaya bağlı tüm noterler, harç ücretleri ve damgaların yüksek olmasından dolayı zorluk yaşıyor” dedi.

Bu yıl harç ve damga ücretleri yüzde 58-60 oranında arttı. Mart ayından itibaren noter ücretleri arttı. Ücretlerin artmasından dolayı, özellikle araç satışları, senet protestosu, şirket kuruluşları, ihale sözleşmesi işlemlerinde büyük düşüş var. Toplam iş hacmi yüzde 20-25 oranında azaldı” dedi.

Tandoğan, odaya kayıtlı tüm noterlerin aynı sorunlarla karşı karşıya olduğunu bildirerek, “Vatandaşlarımız, harçlar ve noter işlemleri çok yüksek olduğundan işlemlerini resmileştirmekten çekiniyor. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanlarımızın alım gücü düştü. Bu nedenle noterde yapacakları resmi işlemlerden dahi kaçar oldular. İkinci el araç alan biri, aracın ücretini ödediği halde, kendisinin arabayı aldığına dair teminat olan noter işlemlerini yaptırmıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *