ANASAYFA arrow right Güncel

Normal fiyatların çok çok üzerinde oda satıyorlar

Normal fiyatların çok çok üzerinde oda satıyorlar
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 21.02
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 21.57
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte DOMOTEX Fuarı’nı da fırsat bilen bazı oteller, konaklama ücretlerine fahiş şekilde zam yaptı. Kentimizde bir gecelik konaklama ücreti 500-3 bin lira arasında değişiyor

Turizm sezonun başlamasının yanı sıra DOMOTEX Fuarı’nı fırsat bilen işletmeciler, otel ve konaklama fiyatlarını yükseltti. Yüksek fiyatlar kente gelen yerli-yabancı turistlerin tepkisini çekiyor. Çünkü geçmiş aylarda 300 lira olan otel ve konaklamanın bir günlük bedeli bin 500 liraya çıkarıldı. Sektör temsilcileri yapılan fiyat artışlarının şehre olumsuz yansıyacağı, dolayısıyla denetim yapılması çağrısında bulundu.

Önceden 300 liraya satılan bir oda şimdi bin 500 lira

Gaziantep Otelciler Odası E. Başkanı Ahmet Yılmaz, “Konaklama ücretlerine yapılan fahiş fiyatlar bizleri derinden üzüyor. Normal fiyatların çok çok üzerinde oda satıyorlar. Bunun da ilerleyen zamanlarda Gaziantep’e olumsuz yansıyacağını düşünüyoruz. Örneğin; önceden 300 liraya satılan bir oda şimdi bin 500 liraya satılıyor. Bu müşteriyi kandırmaktan başka bir şey değil. İşletmelerin girdi maliyetleri yüzde 100 arttı. Elbette fiyatlarda artacak, ancak bu yüzde 500 artacağı anlamına gelmiyor. O yüzden kendimize çekin-düzen vermemiz lazım” dedi.

Fahiş fiyatlara yönelik denetim yapılmalı

Fahiş fiyatlara yönelik denetim yapılması çağrısı yapan Yılmaz, “Otellerin konaklama ücretleri denetim tabii tutulmalı. Başta Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentimizde ki birçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşu, şehrimize daha fazla turist getirilmesi için çalışmalar yaptı, organizasyonlar düzenledi. Bunun sonucu olarak Gaziantep’e gelen yerli-yabancı turist sayısında bir artış yaşandı. Lakin, fiyatların yükseltilmesi bugüne kadar yapılan tüm emekleri hiçe saymak ve çöpe atmak anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Otellerimiz ve konaklama tesisleri yüzde 100 kapasite ile çalışıyor

Şehrimizde bulunan otellerin yüzde 100 dolu olduğunu duyuran Yılmaz, “2 yıl süren pandemi nedeniyle otel ve konaklama sektörü çok zor günler geçirdi. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte sessize bürünen Gaziantep, turizm sezonun açılması ve fuarların başlamasıyla birlikte yoğun bir döneme girdi. Otellerimiz ve konaklama tesisleri yüzde 100 kapasite ile çalışıyor. İşlerden memnunuz” ifadelerini kullandı.

Bir an önce Basit Konaklama Tesisi belgesini alsınlar

Yılmaz, otellerin kayıt altına alınması konusuna değindi. “Tüm oteller, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkartılan yasa kapsamında ‘Basit Konaklama Tesisi’ adı altında belge alması gerekiyor. Bu da otellerin turizm ismi altında birleşmesi anlamına geliyor. Şu anda otellerin yüzde 50’i bu belgeyi alırken, yüzde 50’si halen almadı. Ancak bu belgenin en fazla bir ay içerisinde alınması lazım. Alınmadığı takdirde belediye otelin işletme ruhsatını iptal edecek. O yüzden son güne bırakmadan bu belgeyi almalarını tavsiye ediyoruz” diye belirtti. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *