ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Nöbetçi eczane sayısının artırılması isteniyor

Nöbetçi eczane sayısının artırılması isteniyor
YAYINLAMA: 06 Aralık 2021 / 14.16
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2021 / 14.16
Gazetemizi ziyaret eden bir grup vatandaş, nöbetçi eczanelerin çok uzak semtlere dağıtılması ve nöbetçi eczane sayısının azlığından yakınıyorlar.

Geceleri hastalarına ilaç bulabilmek için yüzlerce lira taksi parası vermek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar: “400.000 nüfuslu şehre üç eczane yeter mi? Nöbet çizelgelerine bakınız. Birisi Şehreküstü‘de, öteki Karşıyaka’da, üçüncüsü de çoğu zaman Garajlar bölgesinde. Birisinde aradığın ilacı bulamazsan sabaha kadar eczaneler arasında taksiyle dolaş, dur. Nöbetçi eczane sayısı zaman kaybedilmeden altıya çıkarılmalıdır. Bu suretle hem merkezi yerlerde hem de kenar semtlerde nöbetçi eczane bulmak kolaylaşır.

Bazı eczaneler nöbetçi eczanelerin isimlerini koymuyor, bazıları da sadece ismini koyup geçiyor. Hangi semtte olduğunu vatandaş gecenin köründe nereden öğrensin, nasıl bulsun?

Eczanelerden yakınan vatandaşlar, belediye tiyatro salonunda nöbetçi eczanelerin yazılması için konan levhanın devamlı boş durduğunu, buraya her gün nöbetçi eczanelerin mutlaka yazılması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar, “Süs için konulduysa bu levha buradan hemen sökülmelidir “dediler.

İnsan sağlığı için büyük bir önem arz eden nöbetçi eczane sorununun sağlık müdürlüğüne de bildirileceğini vurgulayarak: “Dileriz bu çok önemli halk sağlığı sorununa ilgililer kısa sürede bir çözüm getirirler. Aksi taktirde hastaların ve hasta sahiplerinin bir şanlı devam eder” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *