ANASAYFA arrow right Güncel

Nöbetçi akaryakıt istasyon uygulaması sonlandırılmalı

Nöbetçi akaryakıt istasyon uygulaması sonlandırılmalı
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 21.33
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 21.41
Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER)  Koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında hayata geçirilen “Nöbetçi Akaryakıt İstasyonu” uygulamasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Kuruluş amacı tüm kurumsal ve bireysel müşterilere her şart altında yakıt ikmali sağlamak olan akaryakıt istasyonları asli görevlerinden menedilmekte” ifadelerine yer verildi. 

Nöbetçi akaryakıt istasyonu uygulamasının yanlış olduğunu ve bir an önce sonlandırılması gerektiğinin vurgulandığı yazıda, “Cumhuriyet kurulduğundan beri, 365 gün 24 saat hizmet veren sıkıyönetim dönemlerinde bile kapatılmayan lojistik sağlık ve güvelik hizmetlerinin ana tedarikçisi konumunda bulunan akaryakıt istasyonları, pandemi döneminde nöbetçi istasyon uygulamasına tabii tutulmaktadır. GABDER olarak uygulamanın yanlış olduğunu ve biran önce sonlandırılmasını bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Uygulamanın sonlandırılması GABDER olarak ana temennimiz

Genel işleyiş olarak, akaryakıt istasyonlarının kapısının olmadığını ve kapatılamayacağı vurgulanırken, “Kapatıldığı durumda bile, yanıcı ve parlayıcı ürün bulunduran bu tesisler belli sayıda eleman bulundurmak zorunda. Akaryakıt istasyonları, yakıt satışı dışında tuvalet, hava saati ve yıkama gibi kamu hizmeti sayılabilecek hizmetleri de sunmakta. Bu sebeple akaryakıt istasyonlarında nöbetçi uygulamasını yanlış bir uygulama olarak değerlendirmekteyiz. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince tüm gün ya da belirli saatlerde hizmet veren içişleri bakanlığı genelgesinde istisnai olarak faaliyet gösteren tüm sektörler ve işletmeler akaryakıt bayilerinden yakıt almak durumunda kalmakta. Yakıt alımı şahsi araç kullanımı ve faaliyette bulunan işyerlerinde görevli ya da çalışanlarına yönelik  ulaşım ve taşıma hizmetleri yapılırken oluşmaktadır. Bu işletmeler istasyonların gerek otomatik sistem olarak gerekse cari olarak abone müşterisi olduğu için belirli bir istasyona ya cari alım sözleşmesine bağlı olan istasyona gitmek durumundadır. Bu konuda müşteri mağduriyeti oluşması yanında kuruluş amacı tüm kurumsal ve bireysel müşteriler yakıt ikmali sağlamak olan akaryakıt istasyonları asli görevlerinden men edilmektedir. Bu uygulamanın biran önce sonlandırılması GABDER olarak ana temennimiz” denildi. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *