ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nitelikli insanlar milletvekili seçilmeli

Nitelikli insanlar milletvekili seçilmeli
YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 18.04
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 18.04
Türkiye’deki siyasi istikrarsızlığı çözmek için nitelikli kadrolara ihtiyaç olduğunu ifade eden İMO Başkanı Serdar Uygur, sorunlara çözüm bulacak yasa çıkarılmasına katkısı olacak, ülke menfaatini ön planda tutan insanların milletvekili seçilmesine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de 48 parti bulunmasının çok üzücü olduğunu hatırlatan Uygur, merkez sağ ve sol partiler arasında mutlaka birleşme olması gerektiğini vurguladı. Uygur, “Tabanı, hedefi, amaçlan aynı olan partiler bir araya gelmeli. Bu kadar parti olması ülkedeki istikrarsızlığı daha da artırıyor. Siyasi partiler arasındaki bu bölünmüşlük sona ermeli. Koltuk kavgası güdülmemeli. Asgari müştereklerde birleşmeliler. Bu kadar parti olmasının ülkeye hiçbir faydası olmadığı gibi zararı var. Bu durumdan çıkar elde etmek isteyen rant beklentisi olanlar faydalanabilir. Canı sıkılan, genel başkanına küsen, çıkarına dokunulan hemen gidip parti kuruyor. Böyle siyaset olmaz. Artık bu anlayıştan vaz geçilmeli. Bu kadar bölünmüş, parçalanmış partilerle seçime gitmekte yanlış. Sonuç sağlıklı çıkmaz” dedi.

Uygur, seçmenin sandıkta çok seçici hareket etmesi gerektiğini belirterek, ülkeye hizmet edebilecek yapı ve kapasitede olan birikimli, proje üretebilecek insanlara oy verilmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *