ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nevruz, 5 bin yıllık bir bayram

Nevruz, 5 bin yıllık bir bayram
YAYINLAMA: 17 Kasım 2020 / 13.28
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2020 / 13.28

Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Metin Ekici, Nevruz’un tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan bir bayram olduğunu açıkladı. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının katkılarıyla, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesinin işbirliğiyle "Nevruzun Türk kültüründeki yeri, anlamı ve önemi" ile "Türk devlet ve toplumlarında- yapılan kutlamalar" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Metin Ekici, Moldova Bilimler Akademisi Azınlıklar Enstitüsünden Prof. Dr. Lubo Çimpoeş ve Uzman Songül Bozbeyik olarak katıldı.

Bu arada iki gün süre ile polisin izninin kaldırıldığı açıklandı. Emniyet Müdür Ali Kalkan, vatandaşların Nevruz Bayramı’nı huzur içinde kutlaması için her türlü önlemi aldıklarını belirterek, kanunsuz eylemlere izin vermeyeceklerini açıkladı.

Kalkan "Nevruz dolayısıyla tüm bölgelerde arama yapılacak. İki gün süreyle izinleri kaldırdık. Halkımızın Nevruz Bayramını huzur içinde geçirmesi için elimizden geleni yapacağız. Kutlamalar yasal çerçevede olacak. Bu tür kutlamalara müdahalemiz olmayacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *