ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nejat Koçer AKP’nin adayı olacak mı?

Nejat Koçer AKP’nin adayı olacak mı?
YAYINLAMA: 05 Ocak 2023 / 11.17
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2023 / 11.17
Gaziantep’te yerel seçimleri kazanma hırsını sürdüren AKP’nin, Büyükşehir belediye başkan adayının Gaziantep Sanayi odası başkanı Nejat Koçer olma olasılığının güçlü olduğuna dikkat çekilirken, AKP içinde etkili bir isim olan Hasan Kalyoncu’nun gönlünde ise Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan’ın yattığı ifade edildi.

Konukoğlu kararlı

AKParti Gaziantep’te Celal Doğan’ın yeniden CHP’den aday gösterilmesi durumunda seçimi kazanma şansını artırmak için arayışını sürdürüyor. Parti yöneticileri bu arayış içinde Gaziantep’teki oda başkanlarına yöneldi. Uzun süreden beri AKP’nin Büyükşehir belediye başkan adayı olacağı söylenen Gaziantep Sanayi odası başkanı Nejat Koçer konusunda, Abdulkadir Konukoğlu‘nun da kararını verdiğini belirten bazı siyasi çevreler, “Konukoğlu, Nejat Koçer’in Büyükşehir belediye başkan adayı olması konusunda kesin kararını vermiş görünüyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Kalyoncu Aslan’ı istiyor

Bu arada Büyükşehir belediye Başkanlığı için adı geçen diğer bir isim ise Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan, zaman zaman sosyal demokrat görüşlü olduğu dile getirilip CHP’den aday olmayı düşündüğü belirtilen Mehmet Aslan’ın şimdilerde adı AKP için dillendirilmeye başlandı. AKP içinde etkili isimlerden biri ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya yakınlığı ile bilinen Hasan Kalyoncu’nun da Büyükşehir için Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan’ın aday gösterilmesini istediği bildirildi.

Aslan doğanın karşısına çıkmaz

Mehmet Aslan’ın Celal Doğan’ın karşısında aday olmayacağını belirten bazı siyasi çevrelerde, “Mehmet Aslan, Celal beye sonuna kadar destek veren ve ‘Babamın vasiyeti var, ben hayatımın sonuna kadar seni desteklerim’ diyen bir insan. Şimdi bu sözünden dönüp onun karşısına aday olacağını tahmin etmiyoruz” derken, AKP’nin tercihinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Gaziantep Sanayi odası Başkanlığı yanında TOBB ve DEİK yönetim kurulu Üyesi de olan Nejat Koçer, şimdilerde adaylığı konusundaki söylentiler ve açıklamalar karşısında sessiz kalmayı yeğliyor.

Mehmet Aslan’ın hangi partiden, ne zaman, nereye aday olacağı konusu son yıllarda çok konuşuldu. Aslan’ın kesin bir siyasi tavrının bulunmaması onun zaman zaman CHP’den, bazen diğer partilerden, şimdi de AKP’den aday gösterileceği söylentilerini gündeme getirdi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *