ANASAYFA arrow right Yaşam

Ne sıkıntı varsa, kayıt dışı çalışanlar yüzünden

Ne sıkıntı varsa, kayıt dışı çalışanlar yüzünden
YAYINLAMA: 24 Mart 2021 / 21.09
GÜNCELLEME: 24 Mart 2021 / 21.09
Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, kent genelindeki berberlerin denetimlerinin sürdüğünü söyledi. “Eli makas tutanın dükkan açmaması gerekiyor” diyen Başkan Darıcı, “Dükkana girildiğinde hiç olmazsa ustalık belgesinin asılı olması gerekir. Eli makas tutan herkes dükkan açtı. Pandemi döneminde bu yüzden sıkıntı yaşadık. Çünkü belgesi yok, eğitim almamış, dükkan açmış. Sıkıntı yaşadıysak kayıt dışı çalışanlardan yaşadık” dedi.

Çalışmalar neticesinde bir başarı elde ettik

Darıcı, çalışmalar sonucunda bir başarı elde ettiklerini kaydederken, “Şu anda hangi berbere gidilirse gidilse pandemi kurallara çerçevesinde alınan tedbirlerin yanı sıra maske, mesafe ve hijyene uyulduğu görülecektir. Kurallara uyan kadar uymayanda var. Cezalar sorunu çözmek için çözüm değildir. Bu kişileri de sürekli uyararak, tedbirlerini almasını sağlayacağız. Çünkü bir an önce salgının bitmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kırsal kesimdeki berberlerin çoğu, kurallara riayet etmiyor

Kırsal kesimdeki berberlerin birçoğunun kurallara çok fazla riayet etmediğinin altını çizen Darıcı, esnafın işlerinin iyi olduğunu belirtti. “Esnafımız randevu ile çalışıyor. Daha önce yoğun bir şekilde çalışırken, randevulu sisteme geçmemiz bizler açısından da iyi oldu. Her iş yerimizde bulunan defterlere müşterilerin bilgilerini kaydediyoruz. İşine sımsıkı sarılanların işleri iyi. Pandemi öncesindeki gibi olmasa da evimize ekmek götürecek, çorbamızı kaynatacak kadar kazanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kira ve gelir desteğinin devam etmesini istiyoruz

Darıcı, “Kira ve gelir desteğinin devam etmesini istiyoruz. Çünkü verilen bu destekler hiç olmazsa yaralara az da olsa merhem oldu. O nedenle bu desteğin 3 ay daha uzatılmasından yanayız. Ayrıca Halk Bankası tarafından bir yıl ödemeksizin faizsiz olarak 20-30 bin lira kredi verilmesini istiyoruz. Pandemiden önce verilen bu krediler şimdi de verilebilir. Kısacası sektöre ve esnafa can suyu lazım” çağrısı yaptı.

Kentin değişik noktalarında denetimlerimiz devam ediyor

Alınan kararlar doğrultusunda denetimlerin devam ettiğini anlatan Darıcı, “Oluşturduğumuz denetim ekiplerimizle, her gün kentin değişik noktalarındaki esnafları ziyaret ediyoruz, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. 7 gün 24 saat sahada çalışıyoruz. Yaptığı çalışmalarımızı bağlı olduğumuz GESOB’a da bildirirken, İçişleri Bakanlığı’nın sistemine de giriş yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sürekli sahada olacaklarının sinyalini veren Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kırsal kesim ve mahalle aralarında açılan berberlerin pandemi kurallarına uymadıklarını söyleyebiliriz. Ana arter üzerinde bulunan esnaflarda sıkıntı yok. Dolayısıyla kırsal kesimlere biraz daha ağırlık verirsek, yakalamış olduğumuz başarıyı daha da yükseltmiş oluruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *