ANASAYFA arrow right Güncel

Ne kadar haksızlık ve yolsuzluk varsa ortaya dökülecek, sorumlularından hesap sorulacak

Ne kadar haksızlık ve yolsuzluk varsa ortaya dökülecek, sorumlularından hesap sorulacak
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 16.34
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 20.43
Demokrat Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Mehmet Barış Kınacılar, “Millet ittifakı içerisinde iktidara yürüyüşümüz başarılı şekilde sonuçlandırıp devri sabık yaratacağız. Ne kadar haksızlık yolsuzluk varsa teker teker ortaya dökülecek ve sorumlularından hesap sorulacak” dedi.

Artık akıl tutulması yaşıyoruz

AKP iktidarında yolsuzluk ve haksızlıkların had safhaya çıktığını anlatan Kınacılar, “Ülke ekonomik anlamda dibi görmüş doların, Euro’nun, altın fiyatlarının geldiği durum ortada. Yabancı ülkelerden alınan borç paralarla kur bastırılıyor, yani taşıma suyu ile değirmen döndürülüyor. Bunun yanında gıda, akaryakıt fiyatları had safhaya çıkmış ülke yaşanamaz hale getirildi. Bir iktidar düşünün ki kendi çiftçisini desteklemek yerine samanın bile yurt dışından ithal etsin, doktoruna kafa tutup dışarıdan doktor getirme tehditleri ile doktorunu sindirmeye çalışsın, çaresizliğini başarısızlığını yönetim ile alakası olmayan ana muhalefet partisi üzerine atsın. Artık akıl tutulması yaşıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Zengin ve fakir arasında ki makas her geçen gün artıyor

Kınacılar, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının açıklamalarına bakıldığında cenneti yaşar gibiyiz, ama sadece gibiyiz, çünkü gerçek öyle değil. Halkımız perişan vaziyette, gelir dağılımı bireyler arasında eşit olmamakla beraber zengin ve fakir arasında makas her geçen gün artıyor. Mevcut hükümet, ekonomik ve toplumsal yönden yurttaşlarının tümüyle ilgilenen, onların yaşam düzeyi, sosyal güvenliği gibi konularında gereken önlemi alan devlet olma yolundan sapmış sadece kendisine biat eden ve yeri geldi mi şükür edenleri korur vaziyette” şeklinde konuştu.

Siyasetin devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış olduğunu söyleyen Kınacılar, “Mevcut anlayışın meyveleri, şeffaflık içinde yürütülmeli ve en iyi şekilde sadece seçmenine değil, tüm halka dağıtılmalı. Adalet ve kalkınma ismi ile gelmiş mevcut hükümet ismine ne kadar ters düştüğünü geçte olsa yirmi senenin sonunda anladık. Kendilerinin tabiri ile acı fatura, sadece kendi seçmeni dışındakilere kesildi. En son örneği bedava ekmek dağıtımında yaşanan izdiham en acı örneği oldu. Esasen acı veren izdiham değil o ekmeği bedava dağıtacak kadar milleti ekonomik anlamda dibe itmek” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde her geçen gün partimize katılımlar artıyor

“Az olsun benim olsun mantığı bırakıp artık ülkeyi hak ettiği şekilde yönetmesi gerekenlere vermenin zamanı geldi” sözlerini kullanan Kınacılar, “Demokrat parti olarak 6 Mart tarihinde büyük kongresi akabinde teşkilat başkanı görevi verilen güç kaynağımız Ordu milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un çalışmalarıyla teşkilatlarımızı en güçlü şekilde yapılandırmaktayız ve çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Türkiye genelinde her geçen gün partimize katılımlar artıyor” tespitini yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *