ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ne çok İncil’imiz varmış!

Ne çok İncil’imiz varmış!
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 18.06
Gaziantep’te tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 4 kişi, 320 bin dolar (450 milyar) değerinde tarihi değer taşıyan bir İncil ile birlikte yakayı ele verdi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Nizip’te oturan Sıtkı Yalçın da bir tane tarihi değer taşıyan, ceylan derisi üzerine altın suyu ile el yazmalı İncil olduğunu tespit etti.

Yalçın’ın İncil’i satmak için müşteri aradığını öğrenen jandarma, bunun üzerine Yalçın ile irtibat kurarak 320 bin dolara anlaşma sağladı.

Jandarma 3 Ocak’ta Yalçın ile tekrar görüşerek İncil’in teslim edeceği Çıksorut Mahallesindeki İsmail Uçar’ın evinde Reşat Taş, Sıtkı Yalçın, Müslüm Güçlü ve soyadı henüz belli olmayan Şahin isimli şahıslarla buluştu. Ekiplerin müşterek operasyonu sonunda üzeri işlemeli bakır muhafaza içerisinde, tarihi değeri olan 37 sayfalık, Ceylan derisi ilerine altın suyu ile Süryanice olduğu sanılan el yazması İncil kitabı ele geçirilirken, İsmail Uçar, Reşat Taş, Sıtkı Yalçın, Müslüm Güçlü yakalandı.

Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen şahıslardan Sıtkı Yalçın ve İsmail Uçar tutuklanarak E Tipi Kapalı Cezaevine konurken, diğer şahıslar Reşat Taş ve Müslüm Güçlü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada olay sırasında firar eden Şahı isimli şahsın da yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *